Forsgaard

Velkommen til Forsgaard – en lidt, og helt naturlig del af Danmark.
I Kungsbacka, på ängarna i sluttningen mellan Hällingsjövägen och Söderån, mitt emot Forsgårdens golfklubb, kommer Sverigehuset att anlägga flera olika typer av bostadsområden. Variation har varit ledord för utformningen av områdena, både vad gäller boende- och upplåtelseform. Vi ska bygga bostads- och hyresrätter i flerbostadshus, radhus, parhus och friliggande villor med ambition att skapa ett socialt hållbart område med spännvidd vad gäller familjesituationer, ålder och intressen. 

Lätt att leva gott
Trots att vår relation till vår granne i väst, historiskt sett, varit trasslig till och från så vågar vi nog ändå påstå att vi svenskar gillar Danmark. Vi delar det avskalade, nordiska vad gäller design och arkitektur, men framförallt så är det lätt att tycka om danskarnas avslappnade förhållningssätt till livet; deras medvetna jakt efter trivsel och gemyt. När vi nu skapar Forsgaard och dess områden i Kungsbacka, så är det just det vi har fokuserat på – livskvalité. Det ska vara lätt att leva gott. Här finns platser där du kan spendera tid med nära och kära, samtidigt som du får tid för dig själv och dina intressen. En plats där du känner ro, får möjlighet att vila upp dig och unna dig det som du behöver för att uppskatta livet.

Ett naturligt centrum växer
I anslutning till infarten till Forsgaard planeras ett torg som blir ett naturligt centrum med service- och centrumfunktioner som till exempel förskola, närbutik och restaurang eller kafé.

Attraktivt aktivt uteliv
Området är naturligt grönt och bjuder in till uteaktiviteter. Golfbanan blir en naturlig plats för de som sysslar med det, men närheten till naturen kommer prägla hela Forsgaard och i kilarna mellan områdena kommer berika med lekplatser och rekreationsytor. Boll- och basketplan, lummigt gröna parkstråk för promenader och ett  naturligt strövområde, utegym och korthålsbana för den som vill testa på golf. Och för att ytterligare stärka områdets hållbarhetsfokus anlägger vi plats för publika odlingsmöjligheter. 

Med Golfbana som närmsta granne och ridanläggning runt hörnet, här bor man idylliskt nära naturen med närhet till både centrala Kungsbacka och Göteborg. 

VÅR VISION AV FORSGAARD
Vår utgångspunkt är att ha en stor variation av bostäder i området. Vi avser bygga allt från hyresrätter till småhus. Det finns inga skisser eller planlösningar att ta del av ännu men alla som har skickat in intresseanmälan får information via våra informationsutskick.

HUR STÄLLER JAG MIG I KÖ?
Vi har ingen bostadskö utan alla som har skickat in intresseanmälan har samma chans att vara med vid säljstart. Intresseanmälan är alltså inte en del av ett kösystem utan just en anmälan om intresse. I dagsläget har vi inte beslutat hur säljstarten kommer att ske men när det är dags kommer vi, i god tid, att skicka ut information till alla intresserade.

VAD HÄNDER NU?
Vi är glada att kunna meddela att detaljplanearbetet för Forsgaard har startat. Kommunen upphandlar utredningar och vi arbetar tillsammans för att hitta en bra struktur och utformning av hela området. Aktuella frågor rör bland annat vägdragning, dagvattenhantering och placering av olika typer av hus.

TIDPLAN
Detaljplan startad i december 2021
Prel. säljstart: 2023/2024

NYA VÄGAR
Kommunen har skissat på en ny tvärförbindelse mellan Hede station Tölö och det har även funnits tankar på en ringled för att koppla ihop bebyggelsen i Tölö med bebyggelsen söder om området. Det är fortfarande i idéestadiet och har varken utretts eller beslutats vid denna tidpunkt. 
 

Intresseanmälan

Vill du ha information om hur projektet fortlöper och vara med och påverka? Fyll i dina uppgifter och kryssa i vilken typ av boende du är intresserad av. Då kommer du att få regelbunden information om projektet och när det är dags för säljstart.

Kontakt

sara 833.jpg

Sara Dahlström

Projektutvecklare
Tel: 0708-93 28 79
Mail: sara.dahlstrom@sverigehuset.se

Kontakta Sara för ytterligare information om projektet.