Stigbergshyllan

Stigberget är en plats som både bjuder in och sticker ut. En Göteborgspärla, som förenar Majornas värme med pulsen i city. Här finns fantastisk utsikt över älven och sommarsol långt in på kvällen. En slags filmisk känsla, som arkitekterna bakom Stigbergshyllan verkligen tagit vara på.

På Stigbergstorget finns något för alla – från marina museer till modern ”fun dining”. Här varvas stora, gröna ytor med uteserveringar, konsertlokaler och franska bagerier. Här finns både anrik arkitektur och nyskapande ungdomskultur. Men också bryggerier, konstgallerier och mat från världens alla hörn. En trivselplats, med något för alla.

Från Stigberget är det nära till allt – särskilt till vattnet, som flyter från stranden vid Röda Sten till centrala Göteborg. Längs älven finns en rymlig cykelbana, och tvärsöver går det flitigt med färjor till bland annat Hisingen. Här finns gott om spårvagnar, bussar och bilvägar. Men också mysiga promenadstigar, med gångavstånd till Slottsskogen.

Kortfakta Stigbergshyllan

Antal bostäder: 187 bostadsrätter
Storlekar: 1-6 RoK
Yta: 33-144 kvm
Arkitekt: ABAKO Arkitektkontor

inflyttning
Hus 1, Stigbergsliden 12, preliminärt september 2023
Hus 2, Kjellmansgatan 26 och 28, preliminärt mars 2024
Hus 3, Kjellmansgatan 30 och 32, preliminärt augusti 2024

Visningstider

Visning sker varje onsdag mellan klockan 17.45-18.15 hos Nya Kvadrat, Åvägen 17 C i Gårda. 

Anmälan till visning krävs och sker till ansvarig mäklare, se kontaktuppgifter nedan. 

Kontakt för projektet

I filmen nedan ger våra mäklare  all information om projektet.

Visning varje torsdag kl 17.30-18.00. 
Plats: Nya Kvadrats Showroom, Åvägen 17C i Gårda
Anmälan krävs!
(Fungerar inte ovanstående tid, kontakta våra mäklare för bokning av privat visning). 

Emil Romell 833.jpg

Emil Romell


Fastighetsmäklare
Telefon: 0732-623240
Emils e-post
Kontakta Emil för mer information om projektet. 
Gustav Johansson 833.jpg

Gustav Johansson


Fastighetsmäklare
Telefon: 0734-05 00 05
Gustavs e-post
Kontakta Gustav för mer information om projektet. 

Lägenhetsväljare

I lägenhetsväljaren nedan finner ni mer information om lägenheterna och här kan ni även ladda ner bofaktabladet för resepektive lägenhet. Klicka på den lägenhet som ni är intresserade av för att få mer information. 

Fler nedladdningsbara filer med bofaktablad, prislistor och situtionsplan hittar ni nedanför lägenhetsväljaren. 

Lägenhetsväljare Stigbergshyllan

Bankerbjudande bild.JPG

Erbjudande från Nordea - förmånlig finansiering via föreningens bank

Nordea har tagit fram ett riktigt bra erbjudande till er som köper en lägenhet i Stigbergshyllan, se hela erbjudandet nedan. Som Nordeakund får du även riktigt bra räntevillkor för ert kommande bolån. 

Bankerbjudande Stigbergshyllan

Arkitektens ord

Längs Stigbergsliden finns en varierande tegelarkitektur av blandad ålder och karaktär. Här blir Stigbergshyllans ljusgula tegelfasad ett modernt tillskott. Något som verkligen kompletterar områdets anrika arkitektur, samspelar med de övriga fasadernas ljusa toner och knyter an till gatans huvudsakliga tegeltradition. 

”Det blir ett fräscht nybygge på Stigbergsliden 12, med åtta bostadsvåningar och en gatufasad med burspråk och två entréer. Rumsfördelningen och planlösningen är verkligen genomtänkt, och här finns en otrolig kärlek i planeringen. Det är bra att man bidrar med ett sådant här stort bestånd i ett sådant här fint läge.”
– Robert Dahl, arkitekt på ABAKO.

Stigbergshyllan är placerat på en mycket speciell tomt i backen upp mot Stigbergstorget. Tomtens dramatiska sluttning och panoramautsikten över hamninloppet har format byggnadskropparna. Den storslagna utsikten och närheten till de gamla biograferna vid Stigbergstorget har inspirerat till temat scenografi, som har präglat gestaltningen av byggnaderna både interiört och exteriört.

Kvarteret består av en större huskropp mot Kjellmansgatan och en mindre mot Stigbergsliden med en gemensam gård i mitten, som endast de boende når. Alla entréer vetter mot gatan. Huskropparna har olika uttryck och material, men samtidigt en gemensam färgpalett som gör att de harmonierar med varandra. 

Mot Kjellmansgatan har vi medvetet hållit fasaduttrycket lågmält. Ljust sandfärgade fasader med tak, fönster och entréboxar i svart knyter an till gatans befintliga bostadsarkitektur. Taket är utformat för att ta ner husets höjd mot stadsrummet och för att smälta in i stadens taklandskap. För att skapa liv och väcka intresse har vi arbetat med detaljeringen i fasaden med ett listverk i relief och entréfoajéernas välkomnande dramaturgi med generösa entrétak och uppglasade fasader. 

Mot Stigbergsliden har fasaderna fått en mer uppseendeväckande utformning med sockel av skiffer, fasader med tegel i reliefverkan, svarta fönster samt guldfärgade burspråk och balkongfronter för att knyta an till Stigbergslidens vackra tegelbebyggelse. 

I Stigbergshyllan finns något för alla. Lägenheterna, som varierar i storlek från 1 till 6 rum och kök, är ritade för att skapa ett levande och trivsamt bostadskvarter, med stor variation bland hushållen. De större lägenheterna ligger över hörn och har ljusinsläpp från tre håll. De mindre lägenheterna vetter in mot gårdens lugn, förutom ett mindre antal som vetter ut mot Stigbergslidens puls.

I de gemensamma utrymmena har vi hållit materialpaletten elegant återhållen i ljust grått och svart med detaljer i mässing, som en blinkning i uttrycket till gamla biograffoajéer.
För lägenheterna har vi tagit fram tre kulörpaletter som de boende kan välja bland, där vi knyter an till temat scenografi. Man kan välja mellan en färgstark Feelgood, en sval Klassiker eller ett kontrastrikt Drama. Lägenhetsmaterialen är valda för att skapa en taktilt rik, exklusiv fond till de boendes vardagsberättelser.

Sandra Kuylenstierna
Arkitekt
ABAKO arkitektkontor AB
 

Nedan ser du några lägenhetsexempel. I filmen hör du projektledare Hanna Hall och mäklare Gustav Johansson tala om planlösningarna. 

Superettan NY.jpg

Superettan
Ett hem som tar vara på varenda kvadratmeter och suddar ut gränsen mellan sovalkov och sovrum. Ytorna är välplanerade och lättmöblerade – med avskild sovplats, stor balkong och generöst kök. Här lever man som i en tvåa, fast i en etta. Därför kallas den ”superettan”. En bostad där det känns naturligt att träna hemma och enkelt att styra upp mysmiddagar.

SvH_Stigbergshyllan_Kjellmansgatan_51.jpg

Tvåa med walk in closet
En kvadratsmart tvåa med välplanerad planlösning. Här är köket öppet och ljust, balkongen stor och badrummet likaså. I anslutning till det luftiga sovrummet finns en rymlig klädkammare med walk in closet. För dem som önskar kan man välja badrum en suite. Kort sagt, detta är en tvåa med genomtänkta ytor. Ett hem det är lätt att röra sig och härligt att umgås.

SvH_Stigbergshyllan_99kvm.jpg

Fyra i tre vädersträck
Ett rymligt hem med stora fönster, som fyller öppna ytor med vackert Göteborgsljus. Här är det fint att blicka ut, från både burspråk och balkong. Men också härligt att leva – med tre stora sovrum, två badrum och valmöjligheten mellan öppen planlösning och slutet kök. Klädkammaren har fönster och gott om plats, och passar därför lika bra som barnkammare eller hemmakontor.

En unik våning

Utsikt från 6 ROKs balkonger.

unik våning på 144 kvm med fyra balkonger. 
I bästa läge på Kjellmansgatan 26 har vi skapat en unik våning på 144 kvm med fyra balkonger. Utsikten över Göteborgs hamn är slående. Du väljer själv om du vill ha våningen som fyra, fem eller sex rum och kök. Våningen har två badrum med duschar och separat tvättstuga. Till bostaden hör också ett separat privat förråd på tio kvm. Här bor du i ett bekvämt boende med villakänsla.

”There’s no place
like home.”

– Judy Garland, The Wizard of Oz (1939)

Bostäder med spännande handling.

Stigberget har ett slags skimmer, där sommarsolen dröjer sig kvar lite extra. En scenografisk känsla som för tankarna till filmens värld. Detta blev den röda tråden i arbetet med just Stigbergshyllan. Här väljer du inte bara en fin etta, tvåa, trea, fyra eller sexa. Du väljer även den berättelse som passar dig: 

 

Visulent.Sverigehuset.Stigbergsliden.BurspårkKök-Klassiker.jpg

Visulent.Sverigehuset.Stighergsliden.Burspraket Bathroom - Klassiker Ver 2 PANNÅ.jpg

Klassiker

"Here's looking at you, kid.”
– Humphrey Bogart, Casablanca (1942)

Tidlösa, ljusa material med minimalistisk känsla. Mjuka former och naturinslag av trä. Detaljer i rostfritt. Materialvalen är generellt med hög standard. Nordiskt kvalitetskök. Infälld spotbelysning ovanför den moderna och stilsäkra bänkskivan av terrazzomönstrad silestone som också sätts som stänkskydd. Diskmaskinen är integrerad och kyl och frys är rostfria. 

Visulent.Sverigehuset.Stigbergsliden.BurspårkKök-Feel Good.jpg

Visulent.Sverigehuset.Stighergsliden.Burspraket Bathroom - Feel Good Beige Ver 2 PANNÅ.jpg

Feelgood

“You had me at hello.”
– Renée Zellweger, Jerry Maguire (1996)

Varma, lekfulla kulörer med ton i ton. Ekparkett, terrazzo och detaljrikedom. Detaljer i svart och rostfritt. Materialvalen är generellt med hög standard. Infälld spotbelysning ovanför den moderna och stilsäkra bänkskivan av terrazzomönstrad silestone som också sätts som stänkskydd. Diskmaskinen är integrerad och kyl och frys är rostfria.  

Visulent.Sverigehuset.Stigbergsliden.BurspårkKök-Drama.jpg

Visulent.Sverigehuset.Stighergsliden.Burspraket Bathroom - Drama Ver 2 PANNÅ.jpg

Drama

“What we do in life echoes in eternity.” 
– Russel Crowe, Gladiator (2000)

Stämningsfullt dova och djupa kulörer. Mörka material i rökt ek, djupblåa luckor och terrazzo. Detaljer i mässing och rostfritt. Materialvalen är generellt med hög standard. Infälld spotbelysning ovanför den moderna och stilsäkra bänkskivan av terrazzomönstrad silestone som också sätts som stänkskydd. Diskmaskinen är integrerad och kyl och frys är rostfria.  

Tre hus – 187 unika bostäder.

De tre bostadshusen pryds av burspråk och balkonger, och nås via Stigbergsliden och Kjellmansgatan. Bostäderna är från 32 till 140 kvm stora och här finns allt från härliga ettor till luftiga fyror med separat kök, samt en sexa med fyra balkonger. Som boende har du:

  • Genomtänkta planlösningar med god förvaring.
  • Mäktig gemensam takterrass med festlokal.
  • Gemensam gård med lekytor för de små.
  • Utsiktsplats med kikare.
  • Gästlägenhet med bastu och relaxavdelning.
  • Nära till naturen och bra förbindelser.
  • Stor cykelparkering och möjlighet till bilparkering.
     

“Chewie, we're home.” 
– Harrison Ford, Star Wars: The Force Awakens (2015)

Genomtänkt, personligt och lagom privat.

Stigberget är ett dynamiskt område med både liv och lugn. Detta har arkitekterna bakom Stigbergshyllan lyckats fånga. Kärleken till detaljer är stor, planlösningen genomtänkt och rumsfördelningen lika inbjudande som personlig. Här finner du inga konventionella lägenheter, här hittar du hem.

”I’m the king of the world!”
– Leonardo Di Caprio, Titanic

Föreningarnas ekonomi

Föreningarnas ekonomi utgörs till stor del av räntekostnader för föreningens lån samt driftskostnader för föreningarnas fastigheter. Dessa kostnader täcks av medlemmarnas månadsavgifter som betalas till föreningen. Föreningarna har säkrat räntekostnaden i tre till fem år från inflyttning genom räntetak, vilket ger en garanterad takkostnad för föreningens ränta. Därigenom kan föreningen hålla nere räntekostnaderna under de första 3-5 åren och behöver inte justera avgifterna om de rörliga räntorna skulle fortsätta att gå upp. 

Föreningarnas ekonomi framgår av kostnadskalkyler som intygsgivit av två oberoende intygsgivare. 

Gemensamhetsytor

Högst upp i huset längs Kjellmansgatan har vi skapat en gemensam takvåning med extra allt!

Utsikten är något alldeles extra och på takterrasserna kommer det att finnas kikare för att kunna spana in staden. Vi har delat upp takvåningen i två separata lokaler. I den ena blir det en stor festvåning med kök och möjlighet att duka upp för 30 personer både inne och på den stora takterrassen. I den andra delen blir det spaavdelning med bastu, lounge och relaxavdelning både inne och ute på den stora takterrassen, litet kök med kylmöjlighet och spabad med utsikt över staden.  Det kommer dessutom finnas övernattningsrum för gäster.

Bjud in vänner eller familj till en underbar takterrass-middag. Unna dig en chill stund i solen. Beundra den otroliga vyn. Basta och njut. Ta vara på vårsolen och förläng sommaren. Möjligheterna är många på de gemensamma takterrasserna

Utsikten

Vem drömmer inte om denna utsikt!? Vi lät en drönare ta bilder från de övre lägenheterna på Stigergsliden och Kjellmansgatan, och utsikten är hänförande! Fler utsiktsvyer kommer att presenteras i lägenhetsväljaren för projektet, men nedan bjuder vi på några av favoriterna. 

Galleri

And… action!

Byggnationen är startad och flera lägenhetstyper är redan slutsålda. Bostäderna är många och intresset stort, så hör gärna av dig med önskemål eller för mer information. 

Mobilitetslösningar

Stigbergshyllan erbjuder alla möjligheter att leva ett hållbart liv utan bil. Till det lokala torget Stigbergstorget är det ca 200 meter. Åt andra hållet, ca 300 meter bort, ligger Masthuggstorget. Inom gångavstånd finns livsmedelsaffärer, vårdcentral, BVC, tandvård, frisörer, gymnasium, förskola, grundskola, restauranter, caféer, kulturinstitutioner, handel och träningsställen.

Spårvagnshållplatsen Stigbergstorget ligger bara några meter från bostäderna. Hållplatsen har mycket hög avgångsfrekvens. Spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 avgår var 2-6 minut under vardagar. Resan till Järntorget tar knappt 4 minuter och därifrån finns ett ännu större utbud av förbindelser åt alla håll i staden. För att uppmuntra nyinflyttade att skaffa sig hållbara resvanor kommer alla hushåll i föreningen att erbjudas ett månadskort för fria resor i kollektivtrafiken.
 
För den som gillar att transportera sig med cykel kommer det att finnas gott om lättillgängliga, trygga och stöldsäkra cykelparkeringar. Det kommer finnas plats att parkera egna lastcyklar och det kommer att finnas ett utrymme för cykelservice, där man kan pumpa däck, tvätta och fixa med cyklar. Allt i syfte att göra det lätt att använda och hålla ordning på sina cyklar.  

För dig som värdesätter att ha egen bil kommer det att finnas 35 parkeringsplatser att hyra i närliggande garage. Det kommer också att finnas ett antal parkeringsplatser längs med Kjellmansgatan för uthyrning och möjlighet till elbilsladdning. För dig som gärna delar bil finns det ett flertal olika bilpooler i närområdet att ansluta sig till.
 

Stigbergsliden__Spar_2021.jpg

Kontakt

Gustav Johansson 833.jpg

Gustav Johansson


Fastighetsmäklare
Telefon: 0734-05 00 05
Gustavs e-post
Kontakta Gustav för mer information om projektet. 
Emil Romell 833.jpg

Emil Romell


Fastighetsmäklare
Telefon: 0732-623240
Emils e-post
Kontakta Emil för mer information om projektet. 
Porträtt Hanna.jpg

Hanna Hall

Projektutvecklare
hanna.hall@sverigehuset.se

Kontakta Hanna för ytterligare information om projektet.