Kvarteret SoHå

I kvarteret SoHå skapar vi 24 unika bostadsrätter. Bostadsrätterna är klara för inflyttning i mars 2022. Har du svårt att vänta så länge kan vi erbjuda hyresrätter i våra befintliga fastigheter medan du väntar.

Vi på Sverigehuset vill vara med och bidra till en sund samhällsutveckling och stadsmiljö. Vi vet att människor mår bra av att umgås över sociala- och generationsgränser. SoHå blir ett socialt hållbart kvarter med en mix av olika boendeformer; bostadsrätter, hyresrätter, äldreboende och verksamhetslokaler. 

Samtliga bostäder i kvarteret kommer att ha tillgång till den gemensamma innergården med lusthus, boulebana, lekytor och planteringar. Det kommer att finnas en gemensamhetslokal med övernattningsrum att nyttja för både bostadsrättsinnehavare och hyresgäster. 

Bostadsrätterna ligger samlade i den sydvästra hörnan. Här erbjuder vi omsorgsfullt planerade bostäder med 2-3 rum och kök.

Tidplan
Byggnationen startade under 2019. Försäljning av bostadsrättslägenheter pågår. Hela kvarteret kommer att stå klart i mars 2022. Brf Sverigehusets Hörna blir klar som sista etapp, hela kvarteret flyttar in mellan december 2021 -mars 2022.

En visningslägenhet för  SoHå finns i grannkvarteret  Sverigehusets kubik.

Uthyrning av hyresrättslägenheter planeras ske hösten 2021 via Boplats. Hyresrättslägenheterna är i storlek 1-3 RoK. 

 

Bostäderna

I den soliga sydvästra hörnan av kvarter SoHå skapar vi 24 bostäder i bostadsrättsform. Bostäderna kommer att ha riktigt bra och genomtänka planlösningar i storlekarna 2 RoK samt 3 RoK. Takhöjden är exceptionell, med hela 2,85 meter. 

Köket kommer från Marbodal och har släta målade luckor. Gott om förvaring med dubbla överskåp, draglådor och helintegrerad diskmaskin som standard. Övriga vitvaror i köket kommer att vara Siemens BlackSteel.

Golvet i entrén kommer att ha klinker, i övrigt rum en vitpigmenterad mattlackad ekparkett. 

Badrummet är välutrustat med kommod, spegelskåp, takdusch, golvvärme och spotlights i taket. Tvättmaskin och torktumlare finns i badrummet.

Förvaring kommer det finnas gott om i samtliga lägenheter och de flesta lägenheter har en klädkammare. Ett förråd per lägenhet kommer att finnas på vinden.

Balkonger i sydvästläge kommer samtliga lägenheter att ha, och de är stora, de flesta är ca 9 kvm. 

 

Intresseanmälan

Lägenhetsväljare & priser

Priser och planritningar hittar du här i vår lägenhetsväljare. Du kan även kika in i några utvalda lägenheter i vår VR-visning, se placeringen av just din drömlägenhet och hur solen rör sig över kvarteret under dygnet. 

Vill du gå direkt till Prislistan klickar du här. 

Intruktioner för lägenhetsväljaren:
Start – här kan du dra muspekaren över huset och se vilka lägenheter som är till salu samt storlek och pris.
Filter – Filtrera för att söka efter den storlek du är intresserad av.
Solstudie – Visar hur solen rör sig över huset under olika tidpunkter.
Lista – Här ser du lägenhetsnummer, pris, avgift och storlek. Du kan även ladda ner planritningar per lägenhet. 
 

Visningstider

Med anledning av det rådande läget håller vi inte längre öppna visningar. Vi erbjuder privata visningar i slutna sällskap på plats i våra visningslägenheter. Vi följer myndigheters rekommendationer och är noga med städning och handhygien. Vi kan också erbjuda digitala visningar. Hör av dig till våra fastighetsmäklare för mer information.

 

KOMMANDE VISNINGAR

Endast tidsbokade visningar
Plats: Rödlönnsgången 28, Hisingen


Välkommen på visning! Anmälan sker till ansvarig fastighetsmäklare på Nya Kvadrat, se kontaktuppgifter nedan.

Bofakta

LADDA NER VÅR KATALOG  om du vill läsa mer kring projektet. I Katalogen kan du läsa mer om våra tankar och visioner och vad du hittar för spännande aktiviteter i området. I Bofaktabladen nedan hittar du planritningar för de olika lägenheterna med information om de olika kvaliteterna i lägenheterna. 

50 kvm.jpg
59 kvm.jpg
68 kvm.jpg
78 kvm.jpg

Inredning och material

Vi har lagt stor omsorg på att inredningen i lägenheterna skall ha en standard utöver det vanliga! Vi är måna om att den ska hålla hög kvalitet, hålla över tid och ha bra funktion. Ljusa och neutrala färgtoner i vitt och grått har valts så att de lätt passar ihop med andra färger. Vi har till och med valt att ha en vitlaserad ekparkett som standard.
 

KÖK FRÅN MARBODAL i ljusgrått eller vitt som standardutförande. Du väljer! Dubbla överskåp ger gott om förvaringsutrymme. Lådorna har fullutdrag som gör det lätt att komma åt även det som är längst in. Både luckor och lådor har dämpare för en tyst och mjuk stängning. Stänkskyddet är i samma laminat som bänkskivan, vilket skapar ett sobert intryck. Vitvaror från tyska Siemens och självklart är diskmaskinen med invändig belysning helintegrerad. Vi ville ju skapa det där lugna och enhetliga intrycket. Inbyggd ugn med 9 olika ugnsfunktioner och pyrolytisk självrengöring. Inbyggd mikrovågsugn och kyl och frys i BlackSteel. Handtagen på luckorna matchar givetvis färgen på vitvarorna. För att fullborda det där enhetliga intrycket har vi valt en spiskåpa sitter dold under överskåpen.

GOTT OM FÖRVARING finns det i samtliga lägenheter. De flesta lägenheter har klädkammare och alla lägenheter har gott om garderober. Dessutom har alla lägenheter ett vindsförråd. Dessutom finns det ytterligare förråd att hyra för den som har lite mer att förvara. 

BADRUMMET är extra lyxigt då det redan från början är utrustat med komfortgolvvärme och dimbara spotlights i tak. Porslinstvättställ på kommod med dubbla lådor och ett spegelskåp med både tvättställsbelysning och spotlights från Svedbergs. Toalettstolen är vald med omsorg utifrån att den har en stilren design, mjukstängande hårdsits och är mycket lättstädad. Duschhörnans väggar är halvfrostade så att man ska kunna känna sig privat i duschen, men ändå kunna se ut. Väggarna är helkaklade i lite större vita kakelplattor och på golvet ligger det en varmgrå klinker. Alla badrummen utrustas med tvättmaskin och torktumlare från tyska Siemens. Ovanpå ligger en toppskiva i laminat, oavsett om det är tvättpelare eller om tvättmaskin och torktumlare står bredvid varandra. Där de står bredvid varandra finns givetvis skåp ovan och under dessa sitter belysning med integrerat eluttag. Handdukstork bidrar ytterligare till en känsla av lyx.

GENERELLA MATERIAL Väggar och tak målas vita, så även socklar, fönstersmygar och dörrfoder. Fönsterbänkar är i en grå kalksten. Innerdörrarna är släta, vita med vita dörrfoder och lister. Golven är 15 millimeters 3-stavsparkett i vitlaserad ek. Varmgrå klinker i entréerna. Lägenhetsdörr i eklaminat i alla lägenheter, och garderober och hatthylla i vitt. 
 

Inredningskatalog.JPG

Här kan ni läsa mer om vilka inredningsval som finns för lägenheterna i SoHå. Klicka på länkarna nedan för att komma till inredningskatalogen. Vill ni skriva ut katalogen så välj den utskriftsvänliga versionen. 

Inredningsval SoHå

Inredningsval SoHå utskriftsvänlig version

Arkitektens ord

Lågupplöst fasadbild 833.jpg

Lundbypark vid Ramberget är en ny stadsdel som förlänger stenstaden norrut över Älven. Precis som i innerstaden präglas den nya stadsdelen av urbanitet och slitstarka material som sten, tegel, puts och betong. Färgpaletten i stadsdelen plockar upp det varmgula teglet vi hittar över hela staden och går i en gradient mot ljusare toner och till en gråskala i grått och svart.

SoHå, ligger närmast Hjalmar Brantingsgatan och annonserar området Lundbypark mot staden. Delen av kvarteret som vetter ut mot gatan är gestaltad i en klassisk ordning med stora fönster och öppningar i markplan. En indelning av fasaden med teglade ramar runt fönsteröppningarna på de övre våningsplanen skapar balans mot entréplanet. Teglet mellan ramarna är satt i relief för att skapa djup och effekt av skuggverkan på fasaden. Ojämnheten bryter ljudvågor och bidrar samtidigt till en bättre ljudbild i stadsrummet. 

Innergard 833.jpg

Kvarteret vänder sig mot ett nytt aktivitetsstråk i öster och Lundbybadet. Förutom det reliefsatta teglet har vi ett inslag av skiffer. Hörnet närmast lokalgatan har en stenfasad i svart skiffer med omsorgsfullt utformade plåtdetaljer i smygar runt fönster och dörröppningar. 

Längs lokalgatan och över kvarterets syd-västra hörn – bostadsrätterna -  introducerar vi kvarterets tredje materialställning en ljusbeige putsfasad med kontrasterande svarta balkonger, fönster- och dörrkarmar. Markplanet och mötet med staden är utformat som övriga kvarteret med stora fönsteröppningar och entrépartier. Fasaden i markplanet formar en sockel till huset och bryter av putsen med robusta men lätt vågformade formgjutna betongskivor.   

Kvarterets innergård följer samma materialpalett som området i övrigt och har en varmbeige slätmålad fasad med matchande färg på fönsterkarmar och plåtarbeten.  

Kvarteret

Inbjudan Lundbypark utskick_2019_NY Karta.jpg

Kvarteret omsluter en gemensam innergård, med lusthus, lekplats och boulebana. Planteringar i form av buskar med ätbara bär. Ut mot gatan, i entrénivå, kommer vi skapa en levande stadsmiljö med skönhetssalong, frukt- och grönsakshandel, gym och en restaurang.

Kortfakta

Brf-namn: Sverigehusets Hörna
Tillträde: Prel. Mars 2022
Antal lgh: 24 st
Kvm: 50 till 78
Antal rok: 2-3 rok
Tillgång till gemensamhetslokal med övernattningsrum

 

I kvarteret SoHå kommer det finnas trevlig närservice. Europas största grekiska restaurangkedja "Grekiska Grill och Bar" kommer att öppna sin första restaurang i Göteborg i huset och Nordic Wellness öppnar ett gym i huset och en skönhetssalong flyttar in. 

I grannfastigheten öppnar en stor livsmedelsaffär. 

Dags för fest? I entréplan blir det en stor gemenskapslokal. Lokalen kommer att kunna hyras för såväl lite större fester (plats för 30 sittande gäster) som för co-working. I lokalen kommer det finns ett fullutrustat kök. Och i anslutning till lokelen kommer det att finnas ett övernattningsrum för era långväga gäster.

GettyImages-127543747_0005_Layer 1.jpg

Lådcykel och cykelgarage
För att ytterligare bidra till en social och hållbar livsstil kommer det finnas rejält med plats i cykelgaraget och en lådcykel som kan nyttjas av alla i BRF:en. Om du inte vill cykla finns buss och spårvagn precis i närheten. På 10 minuter tar du dig med spårvagn till Centralstationen. 
 

Området

Nära till allt är en utnött kliché, men när du bor i SoHå då är det nära till det mesta. Du bor centralt på Hisingen, med spårvagnen en kort promenad från hemmet. 

RAMBERGET ERBJUDER INTE BARA stans mäktigaste utsikt med fantastiskt picknickhäng, utan också en rad olika möjligheter för de som vill löpa fritt i terräng och på asfalt, eller bara promenera. På andra sidan Ramberget ligger Lindholmen där du kan promenera längs kajen utmed vattnet. Från Lindholmen tar du dig enkelt med båten till Stenpiren på andra sidan älven. Centrum, om det innebär Brunnsparken, ligger 10 minuter bort med spårvagnen; om det innebär utelivet på och runtom Vågmästareplatsen, så ligger det 10 minuters promenad bort. 

KOMMUNIKATIONER
Hållplats Rambergsvallen 60 m (spårvagn 5, 6, 10 och buss 24, 141 och 159), 10 min till Brunnsparken
Linbanan (planerad) 300 m, 12 min till Järntorget
Cykelpendlingsnätet 50 m, 16 min till Brunnsparken

Avstånd målpunkter
Lundbybadet 50 m
Campus Volvo 350 m 
Ramberget 350 m
Förskola 20 m
Skola 200 m
Wieselgrensplatsen 500 m; Coop konsum, Willys, bank, apotek, optiker, folktandvård, vårdcentral m.m.  

Kontakt

gustav_01_sv 833.jpg

Gustav Johansson


Fastighetsmäklare
Telefon: 0734-05 00 05
Gustavs e-post
katarina.jpg

Katarina Bjernklev


Fastighetsmäklare
Telefon: 0708-57 94 78
Katarinas e-post
Hanna.jpg

Hanna Hall

 

Projektutvecklare
Telefon: 0702-45 99 65
Hannas e-post