68.png

 

 

I norra delen av Nordtag skapar Sverigehuset med NCC som byggentreprenör, Nordtag Lund. Det blir en trygg och lummig boendemiljö bestående av 23 radhus och 40 lägenheter i tvåvåningshus kring gemensamma gårdar. En naturlig mötesplats för de boende. En plats som uppmuntrar till gemenskap och ett hållbart liv med närhet till både natur och stad.

I Nordtag lund har vi tagit fasta på variation både i typ av boende och upplåtelseform. I området finns mindre flerbostadshus i fyra våningar med hyresrätter, traditionella radhus och en variant på flerbostadshus i två plan som kombinerar kvalitéer från villan med boende i lägenhet. Genom denna variation tror vi att området kan locka såväl unga som söker sitt första boende, som barnfamiljer som vill klara livspusslet samtidigt bo intill naturen och seniorer som söker det bekväma boendet för ålderns höst. 

Intresseanmälan

23 radhus och 40 lägenheter i bostadsrättsform

Etapp 1
17 radhus – på 112 kvm
22 lägenheter fördelade på tvåor på 55 kvm, treor på 68 kvm och fyror på 84 kvm

Preliminär inflyttning juli 2023

Etapp 2
6 radhus – på 112 kvm
18 lägenheter

Preliminär inflyttning december 2023

 

RADHUS

Radhusen på 112 KVM har fem rum och kök i två plan. Alla radhus har utvändiga förråd och trädgård på fram och baksida med plattlagda ytor, gräsmatta, häck, träaltan och spalje. Kök från nordisk kvalitetsleverantör, fyra sovrum, klädkammare, två badrum samt tvättstuga.

 

LÄGENHETER

Lägenheterna i tvåvåningshusen har genomtänkta planlösningar. Alla lägenhetstyper finns i både markplan och en våning upp. Lägenheterna på andra våningen har förråd och cykelparkering under tak på entréplan, utvändig trappa och en terrass med trädäck på över 20 kvm som vetter mot gårdarna.

‒ Marklägenheterna har villakvalité med uteplats i två väderstreck och trädgård av varierande storlek. Lägenheterna har utvändiga förråd på tomten och cykelförvaring under tak. Trädgården planeras med trädäck på baksidan och plattor på framsidan.

‒ Samtliga lägenheter har ett utvändigt förråd på 4,3 kvm samt cykelparkering under tak.

 

DE VIKTIGA GÅRDARNA

Hela området organiseras i tydliga kvarter med en gemensam och skyddad gård som inbjuder till mö­ten och aktiviteter. Det är enkelt att röra sig tryggt runt i området då trafiken primärt att förlagd längs infartsgatan. Ett stort fokus ligger på att gång- och cykeltrafik skall vara prioriterad i området. Detta sker bl.a. genom att det finns cykelverkstad, bra och skyddad parkering för cykel.

Stor omsorg är lagd på att ”livet mellan husen” skall uppstå på ett naturligt sätt. Ett grannskap där skalan, naturen, områdets struktur, variation och innehåll ger en bra utgångpunkt för en socialt intressant och upplevelserik miljö där alla kan känna sig välkomna.

 

OMRÅDET

Nordtag är ett nytt bostadsområde i stationssamhället Ytterby i Kungälvs kommun. Ytterbys placering intill Bohusbanan ger en närhet till såväl Kungälv som Göteborg, ett riktigt guldläge där man inte behöver ge avkall på något i livet. Boendet ramas in av vacker blandskog med inbjudande promenadslingor och inom området förstärks det naturnära läget med gröna innergårdar och en kommunal naturlekplats. Den första byggnaden i området står redan på plats, grundskolan Sparråsskolan och inom området kommer även en ny förskola stå klar våren 2022.

Med ett boende mitt i Nordtag får du ganska exakt en kilometer gång- eller cykelväg till Ytterby station och drygt fem kilometer till Kungälvs centrum, hit kan du med andra ord både cykla, åka bil eller buss från Nordtag. För dig som längtar till vidsträckta havsvyer och saltstänkta klippor så tar du dig enkelt med bil eller buss till havet på ca 20 minuter och till Marstrands bad- och båtliv för ett svalkande dopp på endast 30 minuter.

3 Minuter med cykel Till Ytterby Station

20 Minuters tågresa Ytterby – Göteborg

 

nordtag_cykel.jpg

 

 

Via en gång- och cykelväg som ligger i anslutning till bostäderna når du på tre minuter med cykel Ytterby centrum, som erbjuder ett rikt serviceutbud samt en tågstation. Därifrån tar tåget dig till Göteborg på ca 17 minuter eller till Stenungsund på 20.

VÅR AMBITION

neslihan-gunaydin-BduDcrySLKM-unsplash_1.jpg

Vår ambition är att Nordtag skall bli ett område väl integrerat på platsen, där man verkligen känner och upplever att man har naturen nära inpå knuten trots att man lever i en kvartersstruktur med ett stadsmässigt anslag. Ett område där man bor i en lantlig miljö, där barn och vuxna bara kan kliva rakt ut i ett fantas­tiskt rekreationsområde, men samtidigt ha närheten till stadens bekvämligheter och service.

Nordtag skall vara en plats där man möts över generationsgränser, där barn­familjen umgås med den pensionerade läraren på den gemensamma gården eller samspråkar över häcken bland radhusen. Ett område med en stor mix av upplåtelseformer och bostadsstorlekar vilket borgar för att området blir en plats för alla där man även kan göra bostadskarriär utan att behöva flytta ifrån platsen.

Det skall vara enkelt att leva i Nordtag. Det skall också vara enkelt att leva håll­bart i Nordtag oavsett om man pratar ekologisk, ekonomisk eller social hållbar­het. Området skall stödja det vardagliga livet och ett utvecklat hållbarhetstänk skall genomsyra varje enskild del av området utan att det känns konstlat eller påklistrat.

Nordtag skall inspirera de boende till att få ett rikt liv och uppmana till folkhälsa, rekreation och gemenskap. Området skall också upplevas tryggt att såväl bo som att vistas i. Det skall vara inbjudande och inkluderande för såväl boende som besökare.

Intresseanmälan