Nu har vi haft inflyttning i vår sista etapp i kvarteret, och därmed är alla våra 166 lägenheter i Sverigehusets Kubik färdigställda! Det finns fortfarande några lägenheter kvar som är klara för inflyttning. Boka en visning med våra mäklare, gå in och kläm och känn på materialval etc. För våra studiolägenheter finns även möjlighet för juridiska personer att köpa dessa! 

Sverigehusets Kubik erbjuder inflyttningsklara studiolägenheter med uteplats och med ett levande aktivitetsstråk utanför dörren. Se vilken lägenhet som passar dig bäst i lägenhetsväljaren eller i bofaktabladet.  Inflyttning kan ske omgående!

Kontakta våra mäklare för visning av lägenheterna eller om ni har ytterligare frågor om projektet. Se kontaktuppgifter till våra mäklare nedan.

Kolla in filmen för Sverigehusets Kubik genom att klicka här
eller lyssna på arkitekten Andreas Lyckefors tankar kring de studios som vi skapat i kvarteret i filmklippet nedan. 
 

Lägenheterna

Studios

Arkitektur på riktigt: låt din studio spegla vem du är. Med takhöjd på 4,4 meter och ett sovloft i obehandlad furu som tornar upp sig centralt i lägenheten är den här typen av boende unikt i sitt slag i Göteborg. Väggar och tak i betong, där små skönhetsfel lämnats synliga, är vid en första anblick råa och oputsade. Men över tid kommer materialen utveckla patina och spegla dig och hur du lever; bli varma, mjuka och personliga. 

I studiolägenheterna gör du entré direkt från gatan och kommer in i köket med smart förvaring och integrerade vitvaror. Bakom köket finns ett utrymme för förvaring och badrum med dusch och kombinerad tvättmaskin och torktumlare. I direkt anslutning till köket finns ett stort allrum med plats för matsal och vardagsrum. Studiolägenheterna, som är från 29 - 53 kvm, har rymliga sovloft med utsikt ner över vardagsrummet. De större lägenheterna  har ytterligare ett rum som ligger en halvtrappa upp som kan användas som kontor eller bibliotek.

Arkitekterna Bornstein Lyckefors kallar det Humanbrutalism, en passning till den skola inom arkitekturteorin med rå, obehandlad betong som centralt tema. Det är funktionalism, det är coolt, det är arkitektur på riktigt.

Studiolägenheterna passar utmärkt att bedriva verksamhet i. Kombinera kontor, galleri, ateljé, skrädderi, yogastudio, samtalsterapi, skönhetssalong eller programmering med övernattningslägenhet. Du kan investera i våra studios som företagare.  

Ta en VR-rundvandring i en studiolägenhet genom att klicka här 

Galleri Korstörnegatan 13 Studio

Visningstider

Med anledning av det rådande läget håller vi inte längre öppna visningar. Vi erbjuder privata visningar i slutna sällskap på plats i våra visningslägenheter. Vi följer myndigheters rekommendationer och är noga med städning och handhygien. Vi kan också erbjuda digitala visningar. Hör av dig till våra fastighetsmäklare för mer information.

 

Kommande visningar

Endast tidsbokade visningar, se information ovan
Plats: Korstörnegatan 9, Hisingen


Välkommen på visning! Anmälan sker till ansvarig fastighetsmäklare på Nya Kvadrat, se kontaktuppgifter nedan.

 

sanna_01_sv(1) 833.jpg

Sanna Berglund

Fastighetsmäklare
Nya kvadrat
Telefon: 0703 - 40 40 54
Sannas e-post

 

gustav_01_sv 833.jpg

Gustav Johansson

Fastighetsmäklare
Nya kvadrat
Telefon: 0734-05 00 05
Gustavs e-post

Gustav har arbetat inom fastighetsmäklarbranschen sedan 2010. Har har en bakgrund från att förmedla bostäder på successionsmarknaden, både villor och bostadsrätter. Arbetat med förmedling av nyproducerade bostäder sedan 2011. Gustav är utbildad Bygg- och fastighetsekonom.

Lägenhetsväljare & Priser

Priser och planritningar hittar du här i vår lägenhetsväljare. Du kan även kika in i några utvalda lägenheter i vår VR-visning, se placeringen av just din drömlägenhet och hur solen rör sig över kvarteret under dygnet. 

Vill du gå direkt till Prislistan klickar du här. 

Intruktioner för lägenhetsväljaren:
Start – här kan du dra muspekaren över huset och se vilka lägenheter som är till salu samt storlek och pris.
Filter – Filtrera för att söka efter den storlek du är intresserad av.
Solstudie – Visar hur solen rör sig över huset under 24 h.
Lista – Här ser du lägenhetsnummer, pris, avgift och storlek. Du kan även ladda ner planritningar per lägenhet. 
Bilder – Titta på 3D-bilder från utvalda lägenheter.
Rundvandring 360° – Ta en tur och få en helhetskänsla för lägenheterna. 

Intresseanmälan

Nu pågår försäljningen av lägenheterna i Sverigehusets Kubik. Vad passar dig bäst? En sociala trerummare och arkitektoniskt fulländade studiolägenhet? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig med mer info. 

* Obligatoriska fält
Contact Details
Interests

Kryssa det som stämmer bäst


Två rum och kök med uteplats

48 välplanerade kvadratmeter med en takhöjd på hela 4,09 meter!

Uteplats med privat, skyddad innergård. Det finns två stycken lägenheter till salu. Välj mellan kök och funktionsvägg i grått eller vitt. Föreningen godkänner byggnation av loft, så vill du finns alla möjligheter att skapa ett extra rum på höjden.

Se fler bilder av lägenheten på Korstörnegatan 9 i galleriet nedan. 

Galleri Korstörnegatan 2 RoK


Tre rum och kök

I treorna har vi lagt fokus på det sociala. Vardagsrummet och matsalsdelen sitter sömlöst ihop med köket vilket skapar ett socialt rum med utgång till balkongen.

I våra genomgångstreor får det naturliga ljuset strömma in från två väderstreck. Kök och vardagsrum delar yta i en modern planlösning med plats för stora sällskap. Från det större av lägenhetens två sovrum slås dörren upp till balkongen. Vissa av treorna har ytterligare en balkong med utgång från vardagsrummet. Marbodalköket går i behagligt ljusa toner, väl valda för att ge en stilsäker grund till ett smakfullt hem där personligheten tillåts lysa igenom. De rostfria vitvarorna kommer från kvalitetsstämplade Siemens. Köket förlängs i en garderobsvägg som ger generöst med plats för förvaring. När du behöver mer yta hänger ni i det gemensamma orangeriet.

Ta en VR-rundtur i en två-trerumslägenhet genom att klicka här

Galleri 3 RoK Korstörnegatan 9


DSC_1731 833.jpg

Orangeri

Hos oss får alla tillgång till bästa läget i huset!

Högst upp i västerläge gör vi ett gemensamt orangeri på 90 kvm med kök, toalett, öppningsbart tak och stora ytor. Orangeriet är möblerat för fest, bokcirkel, vinprovning, testund, barnkalas, skaparateljé eller släktkalas. Det ska användas av alla våra medlemmar!

Vi filmade ett dygn i ett alldeles nytt orangeri med yoga, lässtund och bubbelmingel. Se resultatet nedan. 

Sverigehuset flyttar in!

Vi tar vår kundupplevelse på allvar och flyttade därför in och provbodde i våra visningslägenheter. Följ vår resa på Sverigehusets instagram. Vi passade på och testade det gemensamma orangeriet och bjöd in till barnkalas, bokcirkel, yogaflow och tjejkväll.

Salgbroschyr_omsl_webb_253x468px.png

Ladda ner våra kataloger  om du vill läsa mer kring projektet. I Katalogen kan du läsa mer om våra tankar och visioner och vad du hittar för spännande aktiviteter i området. I Bofaktan nedan hittar du samtliga planritningar för de olika etapperna för att kunna fördjupa dig ytterligare och få en översikt över samtliga lägenheter. 

Bofakta Sverigehusets Kubik 1

Bofakta Sverigehusets Kubik 2

Bofakta Sverigehusets Kubik 3

Inredning och material

Samtliga lägenheter är inredda med moderna stilrena material och hög standard från start! Väggar och tak målas vita, och i de flesta lägenheter är vitvaror snyggt integrerade. 

KÖK från nordisk köksleverantör med skåpsluckor i grått har arkitekten valt som standardutförande. I trapphus 7 finns köken även i vitt. Vitvaror från tyska Siemens, med hällspis nedsänkt i den mörkt grå toppskivan i laminat; inbyggd ugn, micro, diskmaskin, kyl och frys i rostritt. Diskmaskinen är smart integrerad för att skapa ett lugnt och enhetligt intryck, medan kyl och frys kommer i rostfritt. I fyrorna går det även att få kyl och frys dolda bakom luckorna. Fläkten sitter dold under överskåpen.

Funktionsvägg finns i samtliga lägenheter, förutom i våra två-treor. Det innebär att köket snyggt och stilrent flyter över till förvaring, och skapar en hel vägg med plats för livets alla ingredienser. 

WC/BADRUM. Tvättställ på kommod med blandare och spegel, wc-stol och duschhörna med duschset från Svedbergs. Väggarna är helkaklade och på golvet ligger 10x10-centimeters klinker. Tak i gips, målad med våtrumsfärg. De flesta badrummen utrustas med kombinerad tvättmaskin/torktumlare från tyska Siemens. Ovanpå ligger en toppskiva i mörkt grå laminat. Handdukstork från Smedbo bidrar ytterligare till en känsla av lyx och skapar bättre luft i badrummet.

GENERELLA MATERIAL Väggar och tak målas vita, så även socklar, fönstersmygar och dörrfoder. Innerdörrarna är släta, vita med vita dörrfoder och lister. Golven är 15 millimeters 3-stavsparkett i ek. Ytterdörr i slät antracit gäller för alla lägenheter, och garderober i antingen vitt eller träpanel.

 

Om projektet

För att bidra till positiv stadsutveckling bygger vi ett levande stadskvarter som ska fyllas med liv och rörelse från bottenplan och sex våningar upp. 

Vad vi vill få ut av vårt boende varierar beroende på var i livet vi befinner oss. Någon vill ha nära till skolor och arbete, en annan till natur och aktiviteter, socialt liv med bra urval av restauranger och kaféer. Vissa vill ha allt det där och lite till. Det har vi tagit hänsyn till när vi bygger Sverigehusets Kubik. Vi bygger många välplanerade 1:or och stora 4:or med hotellkänsla, flexibla och ytsmarta 3:or med frånvalsvägg för de som hellre bor i en öppen och social tvåa. I markplan placerar vi studiolägenheter som gör kvarteret dynamiskt och levande. Ett levande stadskvarter som är unikt i sitt slag i Sverige.

Snabbfakta Sverigehusets Kubik

Brf-namn: Sverigehusets Kubik 1, Sverigehusets Kubik 2 och Sverigehusets Kubik 3
Antal lgh: totalt 166 st
Kvm: 30,5 till 101,0
Antal rok: 1-4 rok

Området

Nära till allt är en utnött kliché, men när du bor i Sverigehusets Kubik då är det nära till det mesta. Du bor centralt på Hisingen, med spårvagnen en kort promenad från hemmet. 

Ramberget erbjuder inte bara stans mäktigaste utsikt med fantastiskt picknickhäng, utan också en rad olika möjligheter för de som vill löpa fritt i terräng och på asfalt, eller bara promenera. På andra sidan Ramberget ligger Lindholmen där du kan promenera längs kajen utmed vattnet. Från Lindholmen tar du dig enkelt med båten till Stenpiren på andra sidan älven. Centrum, om det innebär Brunnsparken, ligger 8 minuter bort med spårvagnen; om det innebär utelivet på och runtom Vågmästareplatsen, så ligger det 10 minuters promenad bort. 

Kommunikationer
Hållplats Rambergsvallen 60 m (spårvagn 5, 6, 10 och buss 24, 141 och 159), 9 min till Brunnsparken
Linbanan (planerad) 300 m, 12 min till Järntorget
Cykelpendlingsnätet 50 m, 16 min till Brunnsparken

Avstånd målpunkter
Lundbybadet 50 m
Campus Volvo 350 m 
Ramberget 350 m
Förskola 20 m
Skola 200 m
Wieselgrensplatsen 500 m; Coop konsum, Willys, bank, apotek, optiker, folktandvård, vårdcentral m.m.  

Kontaktpersoner

_MG_28130 copy1.jpg

Johan Åstradsson

Projektledare
Sverigehuset
Telefon: 0733-99 97 63
Johans e-post

Projektledare på Sverigehuset med lång erfarenhet från byggbranschen. Johan har byggbranschen i ryggraden och redan som 16-17-åring sprang han på byggen och har med åren lärt sig hur en bygger funktionellt, hållbart och med kvalité. Och med sitt genuina intresse för design och arkitektur ser han till att detaljerna blir som det var tänkt och att byggnaden berättar något om vår samtid.

gustav_01_sv 833.jpg

Gustav Johansson

Fastighetsmäklare
Nya kvadrat
Telefon: 0734-05 00 05
Gustavs e-post

Gustav har arbetat inom fastighetsmäklarbranschen sedan 2010. Har har en bakgrund från att förmedla bostäder på successionsmarknaden, både villor och bostadsrätter. Arbetat med förmedling av nyproducerade bostäder sedan 2011. Gustav är utbildad Bygg- och fastighetsekonom.

sanna_01_sv(1) 833.jpg

Sanna Berglund

Fastighetsmäklare
Nya kvadrat
Telefon: 0703 - 40 40 54
Sannas e-post

 

Tipsa!

* Obligatoriska fält