Inflyttning från september 2019!

Kommande visningar:

Visning varje måndag under oktober och november månad,
Tid: 17.00-17.30
Plats: Visningsbod på projektområdet, nära Lundbybadets parkering, Hisingen.

Kolla in filmen för Sverigehusets Kubik nedan eller genom att klicka här

 

Snabbfakta Sverigehusets Kubik

Brf-namn: Sverigehusets Kubik 1 och Sverigehusets Kubik 2
Tillträde: Prel. från slutet av Kvartal 3, 2019
Antal lgh: 59 + 52 st
Kvm: 30,5 till 101,0
Antal rok: 1-4 rok
Pris: 1 795 000 kr till 4 495 000 kr
Månadsavgift: 2 300 kr till 4 850 kr
I månadsavgiften ingår uppvärmning och Telia Triple Play (Internet, TV och IP-telefoni). Egen förbrukning av vatten och hushållsström tillkommer.

Lägenhetsväljare & Priser

Priser och planritningar hittar du här i vår lägenhetsväljare. Du kan även kika in i några utvalda lägenheter i vår VR-visning, se placeringen av just din drömlägenhet och hur solen rör sig över kvarteret under dygnet. 

Vill du gå direkt till Prislistan klickar du här. 

Intruktioner för lägenhetsväljaren:
Start – här kan du dra muspekaren över huset och se vilka lägenheter som är till salu samt storlek och pris.
Filter – Filtrera för att söka efter den storlek du är intresserad av.
Solstudie – Visar hur solen rör sig över huset under 24 h.
Lista – Här ser du lägenhetsnummer, pris, avgift och storlek. Du kan även ladda ner planritningar per lägenhet. 
Bilder – Titta på 3D-bilder från utvalda lägenheter.
Rundvandring 360° – Ta en tur och få en helhetskänsla för lägenheterna. 

Lägenheterna

wec360_2-1002_vardagsrum.jpg

Studios

Arkitektur på riktigt: låt din studio spegla vem du är. Med takhöjd på 4,4 meter och ett sovloft i obehandlad furu som tornar upp sig centralt i lägenheten är den här typen av boende unikt i sitt slag i Göteborg. Väggar och tak i betong, där små skönhetsfel lämnats synliga, är vid en första anblick råa och oputsade. Men över tid kommer materialen utveckla patina och spegla dig och hur du lever; bli varma, mjuka och personliga. 

I studiolägenheterna gör du entré direkt från gatan och kommer in i köket med smart förvaring och integrerade vitvaror. Bakom köket finns ett utrymme för förvaring och badrum med dusch och kombinerad tvättmaskin och torktumlare. I direkt anslutning till köket finns ett stort allrum med plats för matsal och vardagsrum. Studiolägenheterna, som är från 29 - 53 kvm, har rymliga sovloft med utsikt ner över vardagsrummet. De större lägenheterna  har ytterligare ett rum som ligger en halvtrappa upp som kan användas som kontor eller bibliotek.

Arkitekterna Bornstein Lyckefors kallar det Humanbrutalism, en passning till den skola inom arkitekturteorin med rå, obehandlad betong som centralt tema. Det är funktionalism, det är coolt, det är arkitektur på riktigt.

Studiolägenheterna passar utmärkt att bedriva verksamhet i. Kombinera kontor, galleri, ateljé, skrädderi, yogastudio, samtalsterapi, skönhetssalong eller programmering med övernattningslägenhet. Du kan investera i våra studios som företagare.  

Ta en VR-rundvandring i en studiolägenhet genom att klicka här 

wec360_1-1202_vardagsrum.jpg

1 rum och kök

Allt flyter. Takhöjden på 2,60, stora fönster för maximalt ljusinsläpp och att det är öppet mellan lägenhetens olika delar skapar en känsla av rymd och flöde.

Den rymliga hallen med toalett och garderobsförvaring flyter ihop med köket som inhyser  vitvaror och kyl/frys i rostfritt, och ännu mer förvaring. Ettorna, som är från 30 till 33 kvm, har kök som öppnar upp mot ett öppet vardagsrum och matsalsdel med ett stort fönster och balkong i väst eller sydläge. Mitt i det sociala finns en avskild sovalkov, smart undangömd. 

Ta en VR-rundtur i en lägenhet på 1 rum och kök genom att klicka här

wec360_2-1203_vardagsrum.jpg

Trea eller tvåa

Precis som namnet föreslår går två-treorna att anpassa helt efter dina behov. Trean utrustas med en smart frånvalsvägg som gör att den välplanerade trean öppnas upp och blir en rymligt social tvåa.

Du väljer själv om du från entrén stiger rakt in i ett allrum med matsalsdel i anslutning till köket, eller om du vill ha ett mindre sovrum som ansluter till hallen. Våra två-treor är 62 kvm, smart fördelade för maximal boendeyta. Kökets som har vitvaror och kyl/ frys i rostfritt går över till förvaring, allt i samma snygga gråa luckor för ett enhetligt uttryck.  Sovrummet, som ligger i anslutning till badrummet, är väl tilltaget och ljust med stort fönster och balkong. När du behöver mer yta hänger ni i det gemensamma orangeriet.

Ta en VR-rundtur i en två-trerumslägenhet genom att klicka här

wec360_2-1201_vardagsrum.jpg

Tre rum och kök 

I treorna har vi lagt fokus på det sociala. Vardagsrummet och matsalsdelen sitter sömlöst ihop med köket vilket skapar ett stort, luftigt rum med utgång till balkongen. 

Stora fönster som släpper in mängder av ljus och skapar en känsla av rymd. I köket finns vitvaror och kyl/frys i rostfritt och gott om förvaring. Den stora välkomnande entrén sitter ihop med ett singelsovrum och ett rymligt mastersovrum. I hallen finns också badrum med både dusch, tvättmaskin och torktumlare.

Ta en VR-rundtur i en lägenhet på tre rum och kök genom att klicka här

wec360_3-1203_vardagsrum.jpg

Fyra rum och kök

Plats för hela familjen i fyra rum och kök. I de här gavelfyrorna har vi skapat plats för hela familjen utan att för den sakens skull kompromissa med väl tilltagna ytor för umgänge.

Här finns två stora singelsovrum med plats för säng och skrivbord, och ett stort mastersovrum i anslutning till badrum med dusch, toalett samt tvättmaskin och torktumlare. I flera av våra fyror har vi adderat lite extra lyxig hotellkänsla då mastersovrummet har egen direktingång till badrummet. I hallen finns en gästtoalett med en extra dusch. Perfekt för den större familjen. 

Centralt i hemmet har vi skapat ett allrum med plats för både matsal och vardagsrum, med maximalt ljusinsläpp som ger en lyxig hotellkänsla. Köket är öppet ut mot allrummet; här finns balkongen i söderläge och plats för ett stort matbord. Här finns vitvaror och kyl/frys i rostfritt och gott om förvaring.

Ta en VR-rundtur i en lägenhet på fyra rum och kök genom att klicka här

 

wec360_orangeri 833.jpg

Orangeri

Hos oss får alla tillgång till bästa läget i huset!

Högst upp i västerläge gör vi ett gemensamt orangeri på 90 kvm med kök, toalett, öppningsbart tak och stora ytor. Orangeriet är möblerat för fest, bokcirkel, vinprovning, testund, barnkalas, skaparateljé eller släktkalas. Den ska användas av alla våra medlemmar!

 

Salgbroschyr_omsl_webb_253x468px.png

Ladda ner våra kataloger  om du vill läsa mer kring projektet. I Katalogen kan du läsa mer om våra tankar och visioner och vad du hittar för spännande aktiviteter i området. I Bofaktan nedan hittar du samtliga planritningar för de olika etapperna för att kunna fördjupa dig ytterligare och få en översikt över samtliga lägenheter. 

Bofakta Sverigehusets Kubik 1

Bofakta Sverigehusets Kubik 2

Inredning och material

Samtliga lägenheter är inredda med moderna stilrena material. Väggar och tak målas vita, och i de flesta lägenheter är vitvaror snyggt integrerade. Antingen väljer du standardmaterial eller så väljer du tillval som passar just dig. Några av tillvalen är kostnadsfria medan andra medför en tilläggskostnad.

KÖK från nordisk köksleverantör med skåpsluckor i grått har arkitekten valt som standardutförande. Vitvaror från tyska Siemens, med hällspis nedsänkt i den mörkt grå toppskivan i laminat; inbyggd ugn, micro, diskmaskin, kyl och frys i rostritt. Diskmaskinen är smart integrerad för att skapa ett lugnt och enhetligt intryck, medan kyl och frys kommer i rostfritt. I fyrorna går det även att få kyl och frys dolda bakom luckorna. Fläkten sitter dold under överskåpen.

Funktionsvägg finns i samtliga lägenheter, förutom i våra två-treor. Det innebär att köket snyggt och stilrent flyter över till förvaring, och skapar en hel vägg med plats för livets alla ingredienser. 

WC/BADRUM. Tvättställ på kommod med blandare och spegel, wc-stol och duschhörna med duschset från Svedbergs. Väggarna är helkaklade och på golvet ligger 10x10-centimeters klinker. Tak i gips, målad med våtrumsfärg. De flesta badrummen utrustas med kombinerad tvättmaskin/torktumlare från tyska Siemens. Ovanpå ligger en toppskiva i mörkt grå laminat. Handdukstork från Smedbo bidrar ytterligare till en känsla av lyx och skapar bättre luft i badrummet.

GENERELLA MATERIAL Väggar och tak målas vita, så även socklar, fönstersmygar och dörrfoder. Innerdörrarna är släta, vita med vita dörrfoder och lister. Golven är 15 millimeters 3-stavsparkett i ek. Ytterdörr i slät antracit gäller för alla lägenheter, och garderober i antingen vitt eller träpanel.

 

Tillvalspaket

Tillsammans med inredningsstudion Makajo har Sverigehuset tagit fram tre tillvalspaket som, utöver den redan höga standarden, ger dig som kund möjlighet att forma ditt boende efter din personliga smak. Nedan kan ni kika in de tre olika tillvalspaketen för köksmiljöerna i Sverigehusets Kubik. 

wec360_2 Kök vit 833.jpg

Classic white - Det klassiska vita i en modernare tappning. Kök med en klassisk vit ramlucka och laminatskiva i ljust trä och rostfria vitvaror. Kakel i vitt med sättning i halvstensförband
Badrummet har en elegant antracitegrå platta på golv och vägg. Spegelskåp samt kommod med lådor i vit ramlucka. I detta stilpaket ingår även en takdusch.
Golvet i vitpigmenterad ek framhäver det klassiskt moderna.
Väggar samt snickerier i en varmvit kulör.


 

wec360_1 Kök Natur 833.jpg

Lingrön - Milda nordiska toner i Lingrönt och ljust grått. Köket har en lingrön slät lucka med ljus laminatbänkskiva och rostfria vitvaror. Vitt blankt kakel.
I badrummet ingår en vacker grå platta på både vägg och golv. Kommod  med lådor samt spegelskåp i vitt.
På golvet ligger en vitpigmenterad ekparkett som förstärker de milda nordiska tonerna.
Väggar samt snickerier i en varmvit kulör.
 

wec360_3 Kök svart 833.jpg

Trend Svart - Trendig stil med industrikänsla. Svartbetsade släta köksluckor med bänkskivor och stänkskydd i en ljus kompositsten och rostfria vitvaror.
I badrummet går det svarta igen på väggar och golv . Kommod  med lådor i svart och spegelskåp. Här får du  också en takdusch och rökfärgade duschväggar.
För den rätta känslan så ligger en gråbrun ekparkett på golvet.
Väggarna målas i en grå ton och snickerierna i varmvitt.
 

Om projektet

Mindre än ett år till första inflyttning!

Den 23 november 2017 togs första spadtaget för vårt projekt i Lundbypark; Sverigehusets Kubik! Byggnationen är nu påbörjad för hela kvarteret och till hösten 2019 sker första inflyttningen i det nya bostadsområdet som växer fram brevid Lundbybadet och Bravida Arena.  

För att bidra till positiv stadsutveckling bygger vi ett levande stadskvarter som ska fyllas med liv och rörelse från bottenplan och sex våningar upp. 

Vad vi vill få ut av vårt boende varierar beroende på var i livet vi befinner oss. Någon vill ha nära till skolor och arbete, en annan till natur och aktiviteter, socialt liv med bra urval av restauranger och kaféer. Vissa vill ha allt det där och lite till. Det har vi tagit hänsyn till när vi bygger Sverigehusets Kubik. Vi bygger många välplanerade 1:or och stora 4:or med hotellkänsla, flexibla och ytsmarta 3:or med frånvalsvägg för de som hellre bor i en öppen och social tvåa. I markplan placerar vi studiolägenheter som gör kvarteret dynamiskt och levande. Ett levande stadskvarter som är unikt i sitt slag i Sverige.

Området

Nära till allt är en utnött kliché, men när du bor i Sverigehusets Kubik då är det nära till det mesta. Du bor centralt på Hisingen, med spårvagnen en kort promenad från hemmet. 

Ramberget erbjuder inte bara stans mäktigaste utsikt med fantastiskt picknickhäng, utan också en rad olika möjligheter för de som vill löpa fritt i terräng och på asfalt, eller bara promenera. På andra sidan Ramberget ligger Lindholmen där du kan promenera längs kajen utmed vattnet. Från Lindholmen tar du dig enkelt med båten till Stenpiren på andra sidan älven. Centrum, om det innebär Brunnsparken, ligger 8 minuter bort med spårvagnen; om det innebär utelivet på och runtom Vågmästareplatsen, så ligger det 10 minuters promenad bort. 

Kommunikationer
Hållplats Rambergsvallen 60 m (spårvagn 5, 6, 10 och buss 24, 141 och 159), 9 min till Brunnsparken
Linbanan (planerad) 300 m, 12 min till Järntorget
Cykelpendlingsnätet 50 m, 16 min till Brunnsparken

Avstånd målpunkter
Lundbybadet 50 m
Campus Volvo 350 m 
Ramberget 350 m
Förskola 20 m
Skola 200 m
Wieselgrensplatsen 500 m; Coop konsum, Willys, bank, apotek, optiker, folktandvård, vårdcentral m.m.  

Intresseanmälan

Nu pågår försäljningen av lägenheterna i Sverigehusets Kubik. Smart disponerade ettor, flexibla två-treor, sociala fyror och arkitektoniskt fulländade studiolägenheter. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig med mer info. 

* Obligatoriska fält
Contact Details
Interests

Kryssa det som stämmer bäst

Kontaktpersoner

_MG_28130 copy1.jpg

Johan Åstradsson

Projektledare
Sverigehuset
Telefon: 0733-99 97 63
Johans e-post

Projektledare på Sverigehuset med lång erfarenhet från byggbranschen. Johan har byggbranschen i ryggraden och redan som 16-17-åring sprang han på byggen och har med åren lärt sig hur en bygger funktionellt, hållbart och med kvalité. Och med sitt genuina intresse för design och arkitektur ser han till att detaljerna blir som det var tänkt och att byggnaden berättar något om vår samtid.

_MG_78990 copy1.jpg

Gustav Johansson

Fastighetsmäklare
Nya kvadrat
Telefon: 0734-05 00 05
Gustavs e-post

Gustav har arbetat inom fastighetsmäklarbranschen sedan 2010. Har har en bakgrund från att förmedla bostäder på successionsmarknaden, både villor och bostadsrätter. Arbetat med förmedling av nyproducerade bostäder sedan 2011. Gustav är utbildad Bygg- och fastighetsekonom.

Sanna 1 833.jpg

Sanna Berglund

Fastighetsmäklare
Nya kvadrat
Telefon: 0703 - 40 40 54
Sannas e-post

 

Tipsa!

* Obligatoriska fält