Kolla in filmen för Sverigehusets Kubik genom att klicka här
eller lyssna på arkitekten Andreas Lyckefors tankar kring de studios som vi skapat i kvarteret i filmklippet nedan. 
 

Lägenheterna

Studios

Arkitektur på riktigt: låt din studio spegla vem du är. Med takhöjd på 4,4 meter och ett sovloft i obehandlad furu som tornar upp sig centralt i lägenheten är den här typen av boende unikt i sitt slag i Göteborg. Väggar och tak i betong, där små skönhetsfel lämnats synliga, är vid en första anblick råa och oputsade. Men över tid kommer materialen utveckla patina och spegla dig och hur du lever; bli varma, mjuka och personliga. 

I studiolägenheterna gör du entré direkt från gatan och kommer in i köket med smart förvaring och integrerade vitvaror. Bakom köket finns ett utrymme för förvaring och badrum med dusch och kombinerad tvättmaskin och torktumlare. I direkt anslutning till köket finns ett stort allrum med plats för matsal och vardagsrum. Studiolägenheterna, som är från 29 - 53 kvm, har rymliga sovloft med utsikt ner över vardagsrummet. De större lägenheterna  har ytterligare ett rum som ligger en halvtrappa upp som kan användas som kontor eller bibliotek.

Arkitekterna Bornstein Lyckefors kallar det Humanbrutalism, en passning till den skola inom arkitekturteorin med rå, obehandlad betong som centralt tema. Det är funktionalism, det är coolt, det är arkitektur på riktigt.

Studiolägenheterna passar utmärkt att bedriva verksamhet i. Kombinera kontor, galleri, ateljé, skrädderi, yogastudio, samtalsterapi, skönhetssalong eller programmering med övernattningslägenhet. Du kan investera i våra studios som företagare.  

Ta en VR-rundvandring i en studiolägenhet genom att klicka här 

Galleri Korstörnegatan 13 Studio


Galleri Korstörnegatan 2 RoK


Galleri 3 RoK Korstörnegatan 9


DSC_1731 833.jpg

Orangeri

Hos oss får alla tillgång till bästa läget i huset!

Högst upp i västerläge gör vi ett gemensamt orangeri på 90 kvm med kök, toalett, öppningsbart tak och stora ytor. Orangeriet är möblerat för fest, bokcirkel, vinprovning, testund, barnkalas, skaparateljé eller släktkalas. Det ska användas av alla våra medlemmar!

Vi filmade ett dygn i ett alldeles nytt orangeri med yoga, lässtund och bubbelmingel. Se resultatet nedan. 

Sverigehuset flyttar in!

Vi tar vår kundupplevelse på allvar och flyttade därför in och provbodde i våra visningslägenheter. Följ vår resa på Sverigehusets instagram. Vi passade på och testade det gemensamma orangeriet och bjöd in till barnkalas, bokcirkel, yogaflow och tjejkväll.

Salgbroschyr_omsl_webb_253x468px.png

Ladda ner våra kataloger  om du vill läsa mer kring projektet. I Katalogen kan du läsa mer om våra tankar och visioner och vad du hittar för spännande aktiviteter i området.

Om projektet

För att bidra till positiv stadsutveckling bygger vi ett levande stadskvarter som ska fyllas med liv och rörelse från bottenplan och sex våningar upp. 

Vad vi vill få ut av vårt boende varierar beroende på var i livet vi befinner oss. Någon vill ha nära till skolor och arbete, en annan till natur och aktiviteter, socialt liv med bra urval av restauranger och kaféer. Vissa vill ha allt det där och lite till. Det har vi tagit hänsyn till när vi bygger Sverigehusets Kubik. Vi bygger många välplanerade 1:or och stora 4:or med hotellkänsla, flexibla och ytsmarta 3:or med frånvalsvägg för de som hellre bor i en öppen och social tvåa. I markplan placerar vi studiolägenheter som gör kvarteret dynamiskt och levande. Ett levande stadskvarter som är unikt i sitt slag i Sverige.

Snabbfakta Sverigehusets Kubik

Brf-namn: Sverigehusets Kubik 1, Sverigehusets Kubik 2 och Sverigehusets Kubik 3
Antal lgh: totalt 166 st
Kvm: 30,5 till 101,0
Antal rok: 1-4 rok

Området

Nära till allt är en utnött kliché, men när du bor i Sverigehusets Kubik då är det nära till det mesta. Du bor centralt på Hisingen, med spårvagnen en kort promenad från hemmet. 

Ramberget erbjuder inte bara stans mäktigaste utsikt med fantastiskt picknickhäng, utan också en rad olika möjligheter för de som vill löpa fritt i terräng och på asfalt, eller bara promenera. På andra sidan Ramberget ligger Lindholmen där du kan promenera längs kajen utmed vattnet. Från Lindholmen tar du dig enkelt med båten till Stenpiren på andra sidan älven. Centrum, om det innebär Brunnsparken, ligger 8 minuter bort med spårvagnen; om det innebär utelivet på och runtom Vågmästareplatsen, så ligger det 10 minuters promenad bort. 

Kommunikationer
Hållplats Rambergsvallen 60 m (spårvagn 5, 6, 10 och buss 24, 141 och 159), 9 min till Brunnsparken
Linbanan (planerad) 300 m, 12 min till Järntorget
Cykelpendlingsnätet 50 m, 16 min till Brunnsparken

Avstånd målpunkter
Lundbybadet 50 m
Campus Volvo 350 m 
Ramberget 350 m
Förskola 20 m
Skola 200 m
Wieselgrensplatsen 500 m; Coop konsum, Willys, bank, apotek, optiker, folktandvård, vårdcentral m.m.  

Tipsa!

* Obligatoriska fält