Mot ett nytt hem och en ny framtid

Nu är både försäljning och byggnation av kvarter Avant i full fart. Inflyttning sker från december 2022!

Kontakta mäklarna på Nya Kvadrat Mäklarbyrå för att boka er visning. Kontaktuppgifter hittar ni längre ner på denna sida. 

 

I dansens värld är Avant ett utryck för framåtriktning. Att leva är att vara i ständig rörelse, att vara i ständig förändring. Det gäller att dansa med, dansa vidare, låta sig fångas upp i rytmen, och utvecklas där man kan ta kommandot och föra. Just nu utvecklar Sverigehuset nya bostäder i Lundbypark, en plats som inbjuder till en aktiv livstil med närhet till både stad och natur. 


kortfakta Avant:
Antal lägenheter: 86
Storlekar: 1-4 RoK
Ytor: 30,5 kvm - 101 kvm
Pris: från 1 845 000 kr
Avgift: från 2 224 kr/mån
Inflyttning: start i december 2022

Boka privat visning - Just nu erbjuder vi privata visningar i vårt showroom på Korstörnegatan 17. Få en presentation av projektet, hjälp med att finna den bostad som passar dig bäst och ta en titt på de materialval vi erbjuder som standard & tillval. Kontakta våra mäklare för att boka tid!

Inflyttning är be­räk­nad från kvartal fyra 2022. Här finner du lägenheter från 1 rum och kök på 30,5 kvm upp till större 4:or på 97,5 kvm. Oavsett om ditt nästa steg är att flytta hemifrån, flytta ihop, flytta isär, flytta till större eller mindre, så hoppas vi att du kan hitta hem här.

våra lägenheter har samtliga genomtänkta planlösningar, merparten med balkong eller uteplats i fritt läge. Runt hörnet ligger Ramberget och Keillers park, och med spårvagn tar du dig enkelt till city på bara nio minuter. Men redan utanför dörren finns det mesta du behöver som livsmedelsaffär, gym, bad, aktivitetsstråk, förskola, restauranger och kaféer. Och när det spritter i benen kan du ta en svängom på dansbanan på gården.

Ni finner mer information om projektet samt kontaktuppgifter till mäklarna nedan. 

Avant Omslag.png

Ladda ner och läs mer i broschyren

Bostäderna & Kvarteret

Intresseanmälan

Nu startar försäljningen av lägenheterna i Avant. Ta nästa steg, framåt. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig med mer info. 

De genomtänkta planlösningarna i projektet skapar härliga sociala ytor med  plats att umgås, men också möjlighet att dra sig undan och och rå sig själv. Vita väggar, ekparkett och stora fönsterpartier skapar rymd och härligt ljusflöde, allt i ett hem med genomgående hög finish och känsla för detaljer.

1 ROK 30,5 KVM
Här kan du dansa solo, i en etta som är både lätt att möblera, hålla ren och ställa undan saker i. För en extra svängom kan man ta några steg ut på balkongen som ligger i fritt och lugnt söder/västerläge.

Ta dig från hall via vardagsrum till kök i en enda lång svepande rörelse. Det kan du göra i den här tvåa med öppen planlösning. Eller slå dig ner på balkongen som är paraplydrinkskompatibel med sitt soliga söderläge. 

Valsa runt i pyjamasen eller rocka morgon-
rocken hela arbetsdagen. Denna lägenhet har ett stort sovrum som ger plats för ett schysst hemmakontor. Här kommer ljus in från två väderstreck.

Här kan hela familjen dansa små grodorna genom fyra rum och kök. I dessa gavelfyror har vi skapat plats för hela familjen, utan att kompromissa med de väl tilltagna ytorna för umgänge.

Centralt i hemmet har vi skapat ett allrum med plats för både matsal och vardagsrum, med maximalt ljusinsläpp. Köket är öppet ut mot allrummet; här finns balkongen i söderläge och plats för ett stort matbord. Samtliga vitvaror är i rostfritt och det finns gott om förvaring.

Vilket kök faller i smaken?

Kok.gif

Vill du ha ett kök med inspiration från Italien med mörk ek- och naturfärg samt snygga bänkskivor. Eller dras du mer åt de jordnära kulörerna med material av brons och mässing? Eller lutar du kanske åt det stilrena vita hållet? Gå på din känsla så fixar vi ­detaljerna. Vad du än väljer så får du ett vackert inspirerande kök som hänger ihop in i minsta detalj. Lyssna gärna på Andreas Lyckefors, ansvarig arkitekt för Sverigehuset Avant, om hans tankar kring de olika inredningsvalen i filmen nedan.

Du kan även läsa mer om hela materialpaletten för Avant genom att klicka på nedanstående länk: 

Materialpalett Avant

 

Det vita köket är klassiskt elegant och ger rummet en luftig och ljus karaktär. Med en bänkskiva i mullvadsfärgat laminat och det vackra parkettgolvet i natur-ek blir köket bostadens naturliga samlingsplats i såväl vardag som fest och den perfekta bakgrunden till personliga inredningsdetaljer och köksutrustning. Kromade knoppar, handtag och blandare kompletterar helheten tillsammans med vitvaror i vitt, och ger ett vackert och fräscht kök som kommer vara lika modernt i många år framöver.

Kök i jordfärgade toner med en uttrycksfull karaktär som gör det till en självklar och naturlig del av lägenhetens inredning. Köksluckor i varmgrått och bänkskiva i mullvadsfärgat laminat ger ett praktiskt och funktionellt kök som håller sig fräscht länge. Uttrycksfulla detaljer som handtag i äkta skinn, köksblandare i mässing och rostfria vitvaror lyfter helheten och ger den en personlig och exklusiv karaktär. Ljusknappar och dörrhandtag i svart adderar till helheten och ger sammantaget en smakfull personlig touch.

Ett lyxigt kök med luckor i rökt ek och detaljer i svart för den som verkligen vill sätta en personlig prägel på bostaden. Med rostfria vitvaror, blandare och ljusknappar i svart och dörrknoppar i äkta skinn får köket en exklusiv och personlig karaktär som får det att stå fram som bostaden mittpunkt. Bänkskivan i stenmönstrat laminat och robusta kvalitetsprodukter ger samtidigt ett praktiskt och funktionellt kök som kommer hålla sig fräscht och fint i många år.

Hur vill du ha badrummet?

AVANT_OVERVIR.jpg

 

 

Vissa sjunger och dansar i duschen, andra kontemplerar tyst över tvättmaskinens centrifugalkraft. Oavsett vilken badrumspersonlighet du är, finns det färgval och materialval för just ditt badrum.

Lyssna gärna på Andreas Lyckefors, ansvarig arkitekt för Sverigehuset Avant, om hans tankar kring de olika inredningsvalen i filmen nedan.

Det vita badrummet är ljust, fräscht och funktionellt och utrustat med kvalitetsprodukter som kommer skänka komfort och lugn under många år. Den stora runda spegeln över handfatet ger rummet en personlig karaktär medan handdukstork, kommoden med lådor under handfatet och det stående kaklet på väggarna är en vardagslyx som gör sig påmind varje morgon. Kromade detaljer, vitt kakel, porslin och vitvaror ger en elegant helhet och den perfekta fonden till vardagens alla bestyr.

Det röda badrummet är ett karaktärsfullt och ombonat rum med en exklusiv touch. Den röda mosaiken på golv och väggar bildar en elegant fond mot svarta detaljer som blandare, handdukskrokar och handdukstork. Vitt porslin och vitvaror kontrasterar vackert mot det röda och svarta och ger samtidigt ett praktiskt och lättskött badrum som kommer hålla sig modernt i många år. Den runda spegeln och kommoden under handfatet blir pricken över i:et i ett både personligt och funktionellt badrum.

Det grå badrummet är ett minimalistiskt rum med en vilsam vacker karaktär. Den exklusiva grå mosaiken står mot svarta blandare, dusch, handdukskrokar, strömbrytare och belysningsarmaturer. Sammantaget ger materialpaletten rummet en närmast grafisk profil med ett tydligt modernt uttryck. Vitt porslin och vitvaror står fram mot den grå mosaiken i ett praktiskt och lättskött badrum som kommer hålla sig fräscht i många år. Den runda spegeln och kommoden under handfatet är de sista detaljerna i en elegant och minimalistiskt helhet.

Ta en sväng om på gården

I kvarteret finns en gemensam sluten innergård med lekplats, utegym, planteringar och till och med en dansbana. Här finns alltså gott om sociala ytor för trevliga stunder med dina gamla vänner eller nya grannar. 

cowork.jpg

CO-WORKING?
Det finns en gemensamhetsyta i grannkvarteret som kan nyttjas för co-working, umgänge, middagar och kalas. Här kommer även dina gäster kunna övernatta.

 

Galleri Avant

Det bästa läget?

Hållplats Rambergsvallen 60 m (spårvagn 5, 6, 10 och buss 24, 141 och 159), 10 min till Brunnsparken. Cykelpendlingsnätet 50 m, 16 min till Brunnsparken.

AVSTÅND
Hållplats 60 m
Lundbybadet 50 m
Ramberget 350 m
Förskola 20 m
Hemköp 100 m (öppnar i kvarter A under 2021)
Gym (Nordic Wellness) 50 m (öppnar i kvarter B under 2022)
Skola 200 m
Saluhall 1200 m
Centralstationen 3000 m
Älvsnabben 1700 m
Wieselgrensplatsen 500 m; Coop konsum, Willys, bank, apotek, optiker, folktandvård, vårdcentral m.m.  

 

Arkitekt.png

Kvarteret Avant är ritat av Bornstein Lyckefors Arkitekter och är det sista av fyra nya stora stadskvarter som byggs i området. 

Arkitekturen är samma robusta tegbetong och tegelarkitektur som redan präglar stadsdelen. Med Avant läggs ytterligare lager och nyanser till paletten av jordfärgat, svart, grått och ockragult längs stråket som binder samman Ramberget med Lundby. I mellersta trapphuset åt väster, öster och söder, har fasaderna en taktil krusning i den gjutna ytan. Hörnfastigheterna har en kombinerad tegel- och betongfasad som ger en gedigen murad upplevelse. Vi har velat ge varje hus i hela stadsdelen en säregen karaktär som samtidigt har ett tydligt släktskap med varandra i en sammanhållen helhet, säger Andreas Lyckefors som varit med sedan det första huset ritades och uppfördes.   

Arkitekterna har ritat bostäder i två av de tre tidigare byggda kvarteren, och med Avant blir bebyggelsen nu komplett. Husen är lägre än i de övriga kvarteren och har den största innergården, vilket gör lägenheterna till de  ljusaste i området. Entréerna till bostäderna sker via passager till den stora innergården och vidare upp i husen. Innergården blir kvarterets hjärta med omsorgsfullt bearbetad landskapsarkitektur. En slätpolerad betongyta inbjuder till lek och dans och skickar en hälsning till historien då det en gång låg en dansbana på platsen. 

Kvarteret är en kombination av ettor och två/treor, med fyror i kvarterets hörn mot söder. Varje trapphus består av två rationellt planerade ettor med sovalkov och balkong. På ömse sidor om trapphuset ligger en genomgående tvåa eller trea. Köket planeras som en förlängning av hallen med en liten köksö i fonden, alternativt som del av en funktionsvägg längst in i lägenheten, för att ge plats åt ett så öppet rum som möjligt. De större lägenheterna har placerats i kvarterets hörnlägen med ljus från två väderstreck och generösa sociala ytor i mitten av lägenheterna. 

Materialmässigt har insidan precis som utsidan bearbetats med omsorg, och tillsammans med byggherren har Bornstein Lyckefors tagit fram olika serier matchande materialpaket. Välbalanserade materialkombinationer kan vara djärvare och ändå bli mer långlivade än konventionella standardalternativ, säger Andreas Lyckefors. Till Avant har vi tagit fram några alternativa paket som känns både samtida och klassiska. Bland kombinationerna till badrummen finns ett vitt, ett grått och ett terracottarött alternativ som kombineras med blandare och möbler på olika sätt för att ge särskild karaktär.

Andreas Lyckefors

Partner, Arkitekt SAR/MS

Vi lät intervjua Lina och Alexander som har flyttat in i en av våra studios i Sverigehusets Kubik. Se en av filmerna från intervjun nedan där Lina och Alexander pratar om hur de trivs i området. 

Kontakt för projektet

Emil Romell 833.jpg

Emil Romell


Fastighetsmäklare
Telefon: 0732-623240
Emils e-post
Kontakta Emil för mer information om projektet.
Gustav Johansson 833.jpg

Gustav Johansson


Fastighetsmäklare
Telefon: 0734-05 00 05
Gustavs e-post
Kontakta Gustav för mer information om projektet.
sanna_01_sv(1) 833.jpg

Sanna Berglund

Fastighetsmäklare
sanna.berglund@nyakvadrat.se
0703–404054
Kontakta Sanna för mer information om projektet.