Mot ett nytt hem och en ny framtid

Nu startar vi försäljningen av första etappen i vårt nya kvarter Avant.

I dansens värld är Avant ett utryck för framåtriktning. Att leva är att vara i ständig rörelse, att vara i ständig förändring. Det gäller att dansa med, dansa vidare, låta sig fångas upp i rytmen, och utvecklas där man kan ta kommandot och föra. Just nu utvecklar Sverigehuset nya bostäder i Lundbypark, en plats som inbjuder till en aktiv livstil med närhet till både stad och natur. 

Inflyttning är be­räk­nad från kvartal fyra 2022. Här finner du lägenheter från 1 rum och kök på 30,5 kvm upp till större 4:or på 97,5 kvm. Oavsett om ditt nästa steg är att flytta hemifrån, flytta ihop, flytta isär, flytta till större eller mindre, så hoppas vi att du kan hitta hem här.

I första etappen släpper vi 46 bostadsrätter i syd- och västläge med genomtänkta planlösningar, merparten med balkong eller uteplats i fritt läge. Runt hörnet ligger Ramberget och Keillers park, och med spårvagn tar du dig enkelt till city på bara nio minuter. Men redan utanför dörren finns det mesta du behöver som livsmedelsaffär, gym, bad, aktivitetsstråk, förskola, restauranger och kaféer. Och när det spritter i benen kan du ta en svängom på dansbanan på gården.

Med anledning av det rådande läget håller vi inte längre öppna visningar. Vi erbjuder privata visningar i slutna sällskap på plats i vårt showroom på Korstörnegatan 17. Vi följer myndigheters rekommendationer och är noga med städning och handhygien. Vi kan också erbjuda digitala visningar. Hör av dig till våra fastighetsmäklare för mer information.

Ni finner mer information om projektet samt kontaktuppgifter till mäklarna nedan. 

Bostäderna & Kvarteret

Intresseanmälan


Nu startar försäljningen av lägenheterna i Avant. Ta nästa steg, framåt. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig med mer info. 

De genomtänkta planlösningarna i projektet skapar härliga sociala ytor med  plats att umgås, men också möjlighet att dra sig undan och och rå sig själv. Vita väggar, ekparkett och stora fönsterpartier skapar rymd och härligt ljusflöde, allt i ett hem med genomgående hög finish och känsla för detaljer.

1 ROK 30,5 KVM
Här kan du dansa solo, i en etta som är både lätt att möblera, hålla ren och ställa undan saker i. För en extra svängom kan man ta några steg ut på balkongen som ligger i fritt och lugnt söder/västerläge.

Ta dig från hall via vardagsrum till kök i en enda lång svepande rörelse. Det kan du göra i den här tvåa med öppen planlösning. Eller slå dig ner på balkongen som är paraplydrinkskompatibel med sitt soliga söderläge. 

Valsa runt i pyjamasen eller rocka morgon-
rocken hela arbetsdagen. Denna lägenhet har ett stort sovrum som ger plats för ett schysst hemmakontor. Här kommer ljus in från två väderstreck.

Här kan hela familjen dansa små grodorna genom fyra rum och kök. I dessa gavelfyror har vi skapat plats för hela familjen, utan att kompromissa med de väl tilltagna ytorna för umgänge.

Centralt i hemmet har vi skapat ett allrum med plats för både matsal och vardagsrum, med maximalt ljusinsläpp. Köket är öppet ut mot allrummet; här finns balkongen i söderläge och plats för ett stort matbord. Samtliga vitvaror är i rostfritt och det finns gott om förvaring.

Ta en sväng om på gården

I kvarteret finns en gemensam sluten innergård med lekplats, utegym, planteringar och till och med en dansbana. Här finns alltså gott om sociala ytor för trevliga stunder med dina gamla vänner eller nya grannar. 

cowork.jpg

CO-WORKING?
Det finns en gemensamhetsyta i grannkvarteret som kan nyttjas för co-working, umgänge, middagar och kalas. Här kommer även dina gäster kunna övernatta.

 

Det bästa läget?

AVANT_OVERVIR.jpg

Avant ligger på ett av centrala Hisingens bästa lägen. Här bor du öppet med fria siktlinjer och lummiga kolonilotter som närmsta granne och med ett vibrerande stadsliv precis runt hörnet. Till city rullar du enkelt ner med cykeln till Älvsnabben, eller hoppar på närmsta spårvagn. 

Service
Avant ligger nära mycket som är bra att ha nära. Några bra grannar är:

Hemköp
Frisör/skönhetssalong
Restaurang
Gym
Butikslokal

Hållplats Rambergsvallen 60 m (spårvagn 5, 6, 10 och buss 24, 141 och 159), 10 min till Brunnsparken. Cykelpendlingsnätet 50 m, 16 min till Brunnsparken.

AVSTÅND
Hållplats 60 m
Lundbybadet 50 m
Ramberget 350 m
Förskola 20 m
Skola 200 m
Saluhall 1200 m
Centralstationen 3000 m
Älvsnabben 1700 m
Wieselgrensplatsen 500 m; Coop konsum, Willys, bank, apotek, optiker, folktandvård, vårdcentral m.m.  

 

Arkitekt.png

Kvarteret Avant är ritat av Bornstein Lyckefors Arkitekter och är det sista av fyra nya stora stadskvarter som byggs i området. 

Arkitekturen är samma robusta tegbetong och tegelarkitektur som redan präglar stadsdelen. Med Avant läggs ytterligare lager och nyanser till paletten av jordfärgat, svart, grått och ockragult längs stråket som binder samman Ramberget med Lundby. I mellersta trapphuset åt väster, öster och söder, har fasaderna en taktil krusning i den gjutna ytan. Hörnfastigheterna har en kombinerad tegel- och betongfasad som ger en gedigen murad upplevelse. Vi har velat ge varje hus i hela stadsdelen en säregen karaktär som samtidigt har ett tydligt släktskap med varandra i en sammanhållen helhet, säger Andreas Lyckefors som varit med sedan det första huset ritades och uppfördes.   

Arkitekterna har ritat bostäder i två av de tre tidigare byggda kvarteren, och med Avant blir bebyggelsen nu komplett. Husen är lägre än i de övriga kvarteren och har den största innergården, vilket gör lägenheterna till de  ljusaste i området. Entréerna till bostäderna sker via passager till den stora innergården och vidare upp i husen. Innergården blir kvarterets hjärta med omsorgsfullt bearbetad landskapsarkitektur. En slätpolerad betongyta inbjuder till lek och dans och skickar en hälsning till historien då det en gång låg en dansbana på platsen. 

Kvarteret är en kombination av ettor och två/treor, med fyror i kvarterets hörn mot söder. Varje trapphus består av två rationellt planerade ettor med sovalkov och balkong. På ömse sidor om trapphuset ligger en genomgående tvåa eller trea. Köket planeras som en förlängning av hallen med en liten köksö i fonden, alternativt som del av en funktionsvägg längst in i lägenheten, för att ge plats åt ett så öppet rum som möjligt. De större lägenheterna har placerats i kvarterets hörnlägen med ljus från två väderstreck och generösa sociala ytor i mitten av lägenheterna. 

Materialmässigt har insidan precis som utsidan bearbetats med omsorg, och tillsammans med byggherren har Bornstein Lyckefors tagit fram olika serier matchande materialpaket. Välbalanserade materialkombinationer kan vara djärvare och ändå bli mer långlivade än konventionella standardalternativ, säger Andreas Lyckefors. Till Avant har vi tagit fram några alternativa paket som känns både samtida och klassiska. Bland kombinationerna till badrummen finns ett vitt, ett grått och ett terracottarött alternativ som kombineras med blandare och möbler på olika sätt för att ge särskild karaktär.

Andreas Lyckefors

Partner, Arkitekt SAR/MS

Vi lät intervjua Lina och Alexander som har flyttat in i en av våra studios i Sverigehusets Kubik. Se en av filmerna från intervjun nedan där Lina och Alexander pratar om hur de trivs i området. 

Kontakt för projektet

gustav_01_sv 833.jpg

Gustav Johansson


Fastighetsmäklare
Telefon: 0734-05 00 05
Gustavs e-post
katarina.jpg

Katarina Bjernklev

0708–579478
katarina.bjernklev@nyakvadrat.se
Johan Astrdsson 833.jpg

Johan Åstradsson

Projektledare
Sverigehuset
Telefon: 0733-99 97 63
Johans e-post

Projektledare på Sverigehuset med lång erfarenhet från byggbranschen. Johan har byggbranschen i ryggraden och redan som 16-17-åring sprang han på byggen och har med åren lärt sig hur en bygger funktionellt, hållbart och med kvalité. Och med sitt genuina intresse för design och arkitektur ser han till att detaljerna blir som det var tänkt och att byggnaden berättar något om vår samtid.