Ängslyckan på Stallbacken

Ängslyckan på Stallbacken ligger centralt i Mölndals nya stadspark kring Åby Travbana. Här har Sverigehuset uppfört totalt 48 radhus i tre olika stolekar och utförande. 

Kring Åby Stallbacke växer ett nytt grönt bostadsområde fram mellan villaområden, hästhagar och nybyggda flerbostadshus, på bekvämt avstånd från Mölndals Centrum. Från Åby Allé börjar ett stråk som utgörs av Frölundagatan och Storgatan. Stråket passerar stadskärnan och binder samman västra och östra Mölndal. På Stallbacken får du det bästa av två världar; tryggheten och lugnet i Solängens grannskap och det sköna stadslivet runt hörnet. Förskola, skola, restauranger och bra kommunikationer tillhör basutbudet som förgylls av många möjligheter för fritidens aktiviteter. Åbybadet, ishallen, travbanan, flera idrottsanläggningar och ridhus finns alldeles i närheten. Dessutom är det gångavstånd till flera fina naturområden, som Åbybergsparken, Änggårdsbergen och Safjällets naturreservat. 

De moderna radhusen som Sverigehuset har uppfört på Åby Stallbacke är byggda i tre storlekar, från enplansradhus på 93 kvm till treplanshus på 150 kvm och passar med andra ord perfekt för alla som vill ha ett nytt och lättskött boende, oavsett hur många man är i familjen. 

Ängslyckan och Hästhagen på Stallbacken

Göteborg, Mölndal
ARKITEKT: Arkitekterna Krook och Tjäder
BYGGÅR: 2012-2014
INFLYTTNING: 2014
ANTAL BOSTÄDER: 48 stycken radhus
STORLEKAR: 1-planshus om 93 kvm, 2-planshus om 127 kvm och 3-planshus om 150 kvm
UPPLÅTELSEFORM: Bostadsrätt

Galleri