Dataskyddspolicy


Vi vill att du som besökare ska känna dig trygg när du besöker vår webbplats. Här kan du läsa om vilka personuppgifter vi sparar och varför. Allt sker på ett säkert och lagligt sätt i enlighet med EU-förordningen GDPR, General Data Protection Regulation.

Vilken information samlar vi in?

INFORMATION SOM DU GER TILL OSS. 

Väljer du att skicka ett meddelande till oss via något utav våra kontaktformulär sparar vi ditt namn samt din e-postadress.

INFORMATION VI SAMLAR IN OM DIG.

Vi samlar inte in några personuppgifter, IP-nummer eller annan information som kan kopplas till en privatperson på webbplatsen.

VAD GÖR VI MED DIN INFORMATION?

Vi lagrar informationen vi får från våra formulär för att enkelt kunna kontakta dig.

Delning av din information

Sverigehuset delar inte ut informationen till någon tredje part.

LEVERANTÖRER

Webbplatsen hanteras av Oderland.

HUR LÄNGE SPARAR VI DINA PERSONUPPGIFTER?

Så länge som vår webbplats är aktiv, eller tills dess att vi manuellt raderar databasen, sparar vi uppgifterna vi får in via formulären på vår webbplats.

DINA RÄTTIGHETER TILL TILLGÅNG, RÄTTELSE OCH RADERING

  • Du har rätt att begära en kopia av de uppgifter vi har om dig.
  • Du har rätt att korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv.
  • Du har rätt att begära att vi raderar de uppgifter vi har sparade om dig på webbplatsen.

 

Samtycke till och information om behandling av personuppgifter

Sverigehuset i Göteborg AB, org.nr 556418-9503 (”vi”, ”oss” och ”vår”), med postadress, Box 11304, 404 27 Göteborg, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.  

Ändamål och rättslig grund för behandlingen av dina personuppgifter 

För följande ändamål behandlar vi dina personuppgifter om du har samtyckt till det:  

  • Informera om, erbjuda och marknadsföra projekt och bostäder av intresse från Sverigehuset-koncernen löpande och tills vidare via brev, e-post, sms eller telefon. 
  • Statistik, marknads- och kundanalyser 

VILKA KAN FÅ TILLGÅNG TILL DINA PERSONUPPGIFTER? 

Dina personuppgifter kan komma att delas med aktörer som behandlar personuppgifter för vår räkning, s.k. personuppgiftsbiträden. Vi lämnar ut dina personuppgifter till anlitad fastighetsmäklare och kundanalysföretag. 

HUR LÄNGE SPARAR VI DINA PERSONUPPGIFTER? 

Vi lagrar dina personuppgifter för angivna ändamål tills du återkallar hela eller delar av samtycket.  

Dina rättigheter 

I enlighet med gällande dataskyddslagstiftning har du rätt att få tillgång till information om vilka personuppgifter som vi behandlar om dig samt rätt att begära rättelse av dina personuppgifter
Under vissa förutsättningar har du även rätt att begära radering eller begränsning av dina personuppgifter eller invända mot vår behandling. 

Du har rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter med effekt från och med att återkallelsen är gjord.  

Om du skulle ha några klagomål avseende vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till svenska Datainspektionen eller annan behörig tillsynsmyndighet som utövar tillsyn över företags hantering av personuppgifter. 

Kontakta oss

Om du vill utöva dina rättigheter enligt ovan eller annars vill komma i kontakt med oss med anledning av vår behandling av dina personuppgifter kan du göra detta genom att kontakta oss per telefon 031-775 03 20 eller e-post Peter Jakobsson <:peter.jakobsson@sverigehuset.se>

Vill du ha generell information om dina rättigheter gällande personuppgifter kan du besöka datainspektionen.se.

Cookies

Vi använder cookies på vår hemsida. För mer information om hur och varför vi använder oss av det, se vår cookie policy längre ner på sidan.

Om cookies på Sverigehuset

Vi använder cookies på sverigehuset.se. Det bidrar till att vi ökar kunskapen om hur webbplatsen används. Med informationen kan vi förbättra användarupplevelsen och göra den ännu bättre. På denna sida kan du få information om hur vi använder cookies på webbplatsen.

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som lagras på den enhet (dator, mobil, läsplatta) du använder när du besöker webbsidor.

En cookie kan endast läsas av den webbplats som sparat cookien. Det är inget som kan skada din dator. Det går inte att koppla till en enskild person, innehålla virus eller skadlig kod. Den innehåller information som förbättrar upplevelsen av webbplatsen för dig som besökare.

Cookies kan delas in i förstapartscookies och tredjepartscookies.

Förstapartscookies sätts av innehavaren av webbplatsen medan tredjepartscookies sätts av en annan webbplats eller tjänst för att till exempel mäta trafik på sajten och få statistik utifrån besöken, integrera med sociala medier eller karttjänster.

Vilka cookies använder vi?

Här ser du en sammanställning av de cookies vi använder oss av och varför.

FÖRSTAPARTSCOOKIES

Google Analytics:
Detta används för att kunna analysera och mäta nya och återkommande besökares beteende på webbplatsen. Av Google Analytics får vi information som hjälper oss att förbättra webbplatsen.

TREDJEPARTSCOOKIES

Facebook-pixel:
Genom att använda detta kan man se vad användare på webbplatsen gör i relation till annonsering som görs.

Måste jag acceptera cookies?

Det går att bestämma om du vill acceptera att cookies lagras eller inte.

Du som besökare får ett val att acceptera eller neka cookies när du besöker denna webbplats. Vi lagrar inga cookies förrän du accepterat att vi får tillgång till att lagra cookies vid ditt besök hos oss. På denna sida får du möjlighet att ändra ditt val, ifall du ångrat det val du gjorde när du först kom till webbplatsen.

Mer om cookies

De är enligt lagen om elektronisk kommunikation som gör att alla som besöker en webbplats ska informeras om vad cookies används till och även ha rätt att vägra användningen utav dessa.

Läs mer om cookies på Post- och telestyrelsens webbplats och på www.minacookies.se.

Kontakta oss

Kontakta gärna  Peter Jakobsson <:peter.jakobsson@sverigehuset.se> om du har några frågor om hur vi använder cookies.