Ängslyckan på Stallbacken, Mölndal

Intresseanmälan

* = Obligatoriska fält

 
 
 
 
 
 

Kontaktalternativ

Ängslyckan på Stallbacken, Mölndal

Ängslyckan ligger centralt i Mölndals nya stadspark Stallbacken. I det gröna bostads-området, mellan nybyggda flerbostadshus, hästhagar och villaområden, bygger vi 27 moderna radhus i tre storlekar.

Slutsålt!

I slutet av 2012 byggstartade vi de första 27 bostadsrättsradhusen på Ängslyckan på Stallbacken. Byggnationen är nu i full gång i området och våra första kunder har flyttat in i sina nya radhus. Inflyttningarna i de färdiga radhusen kommer att pågå mellan januari och juni 2014. Vi ser med spänning fram emot att det nya gröna bostadsområdet växer fram. Det finns nu bara några treplans radhus kvar till försäljning i vår andra etapp.

En takterrass med många möjligheter

Treplanshusen på Stallbacken har utrustats med en fantastisk terrass på hela 40 kvm, en härlig vardagslyx som lyfter ditt boende en extra nivå. Här finns plats för stora middagar, härliga dagar i solen och mys med familjen. Gör terrassen till din egen oas med massa härlig grönska, några sköna solstolar och ett stort bord så att både familj och vänner får plats. Hur vill du att din terrass skall se ut?

Låga driftskostnader, bekymmersfritt boende.

I radhusen på Ängslyckan på Stallbacken kommer det att finnas fjärrvärme, detta innebär en låg energiförbrukning på i snitt 65 kWh per kvm och år. Här får du ett boende med låga driftskostnader, våra driftskalkyler visa att du kan bo i våra radhus med en driftskostnad från 1686 kr per månad i snitt. Detta prisexempel gäller våra enplanshus på 93 kvm.

Välkommen in på en rundtur i ett av husen!

Klicka på bilden så startar filmen.

Arkitekternas tankar bakom Ängslyckan

Krook & Tjäder har ritat husen i Ängslyckan med ambitionen att ge varje huslänga sin egen identitet. För att åstadkomma det har de valt att ge husen olika färgsättningar, vilket tillsammans med radhusens varierande höjder skapar en spännande variation.

De tre olika radhusen, 1-3 plan, har fått tre grundfärger; vitt, svart och trälasyr. Dessa kombineras sen med de naturliga accentfärgerna ockra, mörkrött och grönt. Accentfärgerna finns bland annat vid entrén för att göra den tydlig och inbjudande. Trädgårdssidans uteplats ligger skyddad mellan utbyggnader, som har fått detaljer målade i accentfärgerna.

Moderna radhus för en enklare vardag

Radhusen på Ängslyckan är lika moderna på insidan som på utsidan. Husets alla detaljer och materialval är genomgående stilrena. De visar på arkitekternas noggrannhet och eftertanke. Och arkitekternas tankar präglar hela Ängslyckan. Här ska bostaden göra mycket mer än att få dig att trivas. Den ska underlätta vardagspusslet och fungera för både den stora och den lilla familjen. Därför har du också möjlighet att påverka antalet sovrum, efter behov och önskemål.

Även när planritningarna togs fram har arkitekterna tänkt på hur de kan underlätta vardagen. Så planlösningarna i alla husen har en tydlig uppdelning mellan den privata zonen, med sovrum och bad, och de sociala ytorna i kök och vardagsrum. Och köken är generösa och stora nog att fungera som sällskapsrum, men ger samtidigt en viss samhörighet med matsal och vardagsrum. I Ängslyckan ska det vara lätt att leva.

Enkla halltips

Oavsett hur många man är i hushållet har hallen en tendens att se stökig ut. Det räcker med ett par skor per familjemedlem och lika många jackor för att den annars välkomnande hallen istället upplevs som rörig. Men det finns enkla tips som ger snabb lindring. Och det är rätt och slätt: skoskåp och kroklister i dubbla rader på hallväggen.

När Ängslyckan ritades var självklart detta något man tänkte på. Så här får du enkelt plats med både skoförvaring och snygga krokar i hallen. Och dessutom har alla husen gott om förvaringsutrymmen, där man lätt kan få plats med fem cykelhjälmar, tretton jackor, hockeytrunken och minst tjugo par skor.

Fler smarta lösningar för hallen hittar du här!

 

Skoskåpet på bilden heter New York och kommer från möbelkedjan Mio.

Säljstart

Nu drar vi igång försäljningen av våra 48 radhus i Ängslyckan på Stallbacken. Oavsett om du föredrar en, två eller tre våningar så finns här en bostad som kan passa dig. Boka en visning av ditt nya hem redan idag!

Mannen bakom gatunamnet

Algot Scotts gata, som Ängslyckan ligger på, är uppkallad efter den mytomspunna kusken som i stort sett bodde på travbanan i Åby. 1943 vann Algot Scott Åbys kuskliga med 46 segrar och sammanlagt tog han 1584 segrar, merparten av dem just på favoritbanan i Åby. Han blev också allsvensk champion, så det är knappast något konstigt att han var en högt aktad person i travkretsarna under 40- och 50-talet. En av Algots favorithästar var Maria Roland, med vilken han blev andra svensk att ta 1000 segrar 1956. Så för att hedra denna svenska travprofil körs det speciella lopp på Åby och nu har han även fått en fin gata uppkallad efter sig, alldeles i närheten av där han spenderat sina glansdagar.


Bilden är lånad från travsport.se

Recept som ger energi men inte kräver det

Gör som Jamie Oliver och släng ihop en god och nyttig vardagsmiddag varje kväll. Det är enklare än du tror och dessutom får hela familjen en chans att sitta ner tillsammans. Här är ett recept på energirik middag där du lätt fräser ihop ingredienserna till såsen medan pastan kokar.

Ingredienser:
400 gram pastapennor, 4 st tomater, 1 st gul lök, 2 st vitlöksklyftor, 6 st soltorkade tomater, 1 msk olivolja, 2 dl matlagningsgrädde, 250 gram fetaost, 1 dl kalamata-oliver, 2 msk färsk basilika, salt och svartpeppar.

Så här enkelt är det
Koka pastan. Fräs gul lök, vitlök och soltorkade tomater i olivoljan utan att de tar färg. Tillsätt de färska tomaterna och matlagningsgrädden. Koka ihop i ett par minuter. Rör till sist i fetaost, oliver, basilika och lite av pastavattnet. Låt koka upp och lägg sen ner pastan i såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera gärna en krispig sallad till.


Dela projekt

Hitta hit

Kortfakta

Hustyp: Radhus 3 olika storlekar
Antal: 27 st
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Boarea: 93 kvm, 127 kvm och 150 kvm
Tomt: ca 250 kvm
Antal rum: 3 – 8 Rok
Avgift: Från 4 565 kr per månad
Insats: Från 2 490 000 kr
Inflyttning: Kvartal 1 2014

Kontakt

Gustav Johansson

Gustav Johansson
Mäklare Bjurfors
Tel: 031-733 20 27

Gustavs e-post

Therese Bjurenlind

Therese Bjurenlind
Mäklare Bjurfors
Tel: 031-733 20 99

Therese e-post

Ulrika Davidsson

Ulrika Davidsson
Projektledare
Mobil: 0761-26 40 46
Ulrikas e-post

Avstånd

Mölndals centrum: 1 km
Livsmedelsbutik: 1 km
Kiosk: 1,2 km 
Köpcentrum 421: 4 km 
Skola: 900 m 
Busshållplats: 100 m 
Mölndal station: 1 km 
Bad: 500 m
Sporthall: 500 m